Ναυάγησε η δημόσια συζήτηση Μίχου – Γιάγκα – Ο δήμαρχος μιλάει τώρα για ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου…

Παραμονή της 25ης Μαρτίου, γράφαμε πως στην τελευταία  συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου (22/3/22) ο κος Μίχος προσκάλεσε τον κο Γιάγκα να συζητήσουν μεταξύ τους, δημόσια, τα προβλήματα της πόλης. Ζήτησε μάλιστα από αυτόν να ορίσει  την ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν.

Ο κος Γιάγκας  αποδέχτηκε την πρόσκληση και με επιστολή, που  έστειλε στον κ. Μίχο, στις 23 Μαρτίου,  πρότεινε  τη θεματολογία και τον προέτρεψε  να προσθέσει και  όποιο άλλο  θέμα  αυτός επιθυμεί.

Επεσήμανε δε ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει δημόσια, όπου επιθυμεί ο κ. Μίχος,  με ίσους όρους και συντονιστή κοινής αποδοχής.

Στο δημοσίευμά μας πάντως η εφημερίδα μας κρατούσε επιφυλάξεις για το εάν επρόκειτο τελικά να πραγματοποιηθεί η ανοικτή αυτή “συζήτηση” μεταξύ τους, πράγμα που λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα δικαιώθηκε, με την απάντηση Μίχου προς Γιάγκα.

Ο κος Μίχος απάντησε ότι θα κάνει  απολογισμό των πεπραγμένων σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην οποία θα λάβουν μέρος δημοτικές παρατάξεις, δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς και κάτοικοι και ο κ. Γιάγκας θα έχει τη δυνατότητα να θέσει δημόσια όσα θέματα επιθυμεί κατά τη διάρκειά της.

Ο κος Γιάγκας, μετά την απάντηση του δημάρχου, κατηγορεί τον κο Μίχο ότι αθετεί τα λόγια του, αρνείται τη συζήτηση και υπεκφεύγει επικαλούμενος τον απολογισμό πεπραγμένων.

Επίσης ο κος Γιάγκας σε σημερινή απαντητική επιστολή του, τονίζει ότι επιμένει να γίνει ο δημόσιος διάλογος μεταξύ τους, όπως αρχικά πρότεινε ο κος Μίχος και στη συνέχεια υπαναχώρησε,  για να ενημερωθούν οι πολίτες για το τι πραγματικά συμβαίνει στην πόλη.

Παραθέτουμε τις επιστολές που αντάλλαξαν Γιάγκας και Μίχος:

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑΓΚΑ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΧΟΥ ΣΕ ΓΙΑΓΚΑ

Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΓΚΑ ΣΕ ΜΙΧΟ