Οι απόψεις Σωτηρόπουλου – Πετράκου για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής – Τα email της ψηφοφορίας της κ. Πετράκου

Φιλοξενήσαμε εχθές δήλωση της Δημοτικής Συμβούλου κ. Τασούλας Πετράκου, σχετικά με τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε στις αρχές της εβδομάδας στο δήμο και την τοποθέτησή της σχετικά με δύο θέματα.

Το ένα αφορούσε  ορισμό δικηγόρου από το δήμο, για να υπερασπιστεί έναν εργαζόμενο του δήμου, σε δικαστική διένεξη που έχει με συνάδελφό του και το δεύτερο είχε να κάνει με την τιμή κατασκευής πανό.

Σχετικά με την δήλωση της κ. Πετράκου, ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής μας έστειλε δελτίο τύπου με τις δικές του απόψεις επί των θεμάτων που έθιξε η κ. Πετράκου, για να απαντήσει η δεύτερη με νέα της δήλωση.

Παρακάτω δημοσιεύουμε τις απόψεις των κ.κ. Σωτηρόπουλο και Πετράκου:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΤΑΣΟΥΛΑ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

Λυπάμαι αλλά αναγκάζομαι να δώσω μία απάντηση από εδώ στον αντιδήμαρχο κ. Σωτηρόπουλο, για την ανακοίνωσή του σχετικά με τα ερωτήματα που είχα θέσει στην Οικονομική Επιτροπή και η οποία κοινοποιήθηκε ευρέως. Ίσως το έκανε γιατί πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο θα με βλάψει…

Πρώτον: Δυστυχώς γι’ αυτόν, θα πρέπει να τονίσω ότι δεν είναι απ’ αυτούς που θα κρίνουν τη δική μου πορεία. Για πολλούς λόγους.

Δεύτερον: Ψήφισα την πρόταση για τη δημιουργία των πανό όπως έκρινα ότι έπρεπε να κάνω, ΟΜΩΣ τόνισα στην έγγραφη απάντησή μου ότι εγκρίνω αυτή τη δαπάνη ΜΟΝΟ αν το κόστος πέσει τουλάχιστον στο μισό.

Τα παρακάτω mail αποδεικνύουν του λόγου μου, το αληθές:

………………….

……………..

Προφανώς και δεν εισακούστηκα και προφανώς για λόγους που εκείνος γνωρίζει απέκρυψε από την απόφαση αυτή μου την παρατήρηση.

Να σημειωθεί ότι τα πανό είχαν ήδη τοποθετηθεί την ώρα που καλούμασταν να ψηφίσουμε τη δαπάνη. Θα περιμένω και θα το ζητήσω εγγράφως να μου δοθούν τα τιμολόγια για να δω τι τιμή πέτυχαν. Αν πληρώθηκαν τελικά λιγότερο, ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Τρίτον: Η υπόθεση με τον υπάλληλο με απασχολεί μόνο στο κομμάτι που η διοίκηση επικαλείται κάτι που είναι ψευδές. Ο δήμος οφείλει να καλύπτει τα δικαστικά έξοδα των υπαλλήλων σε περιπτώσεις διενέξεων τους με πολίτες. ΑΛΛΑ για το συγκεκριμένο περιστατικό, μας ζητήθηκε να καλυφθούν τα έξοδα επειδή ο υπάλληλος ασκούσε την ώρα του περιστατικού τα καθήκοντά του, τα οποία ανακάλυψα ότι του ανατέθηκαν ένα χρόνο μετά το περιστατικό.

Θεώρησα υποχρέωσή μου να ρωτήσω τί καθήκοντα εκτελούσε ο συγκεκριμένος άνθρωπος την ώρα του περιστατικού. Απάντηση δεν πήρα, γιατί ήταν αδύνατον να μου δοθεί απάντηση.

Κλείνοντας, να πω ότι είναι κουραστικό και χρονοβόρο να αναγκαζόμαστε σαν δημοτικοί σύμβουλοι να χάνουμε χρόνο με αυτού του είδους το micro management που έχει επιλέξει η διοίκηση του δήμου, όταν όλοι οι πολίτες έχουμε τόσο, μα τόσο σοβαρά προβλήματα.

ΤΑΣΟΥΛΑ ΠΕΤΡΑΚΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ “Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ”