Μήνυμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων της πόλης μας, προς τους μαθητές

Αγαπητοί γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί,

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αγίας Βαρβάρας εύχεται σε όλους καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο.

Στεκόμαστε όλοι μαζί δίπλα στα παιδιά μας να τα βοηθήσουμε να πάρουν τη μόρφωση που αξίζουν με τη συμπαράστασή μας και τον αγώνα μας.

Είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που μπαίνουν, ώστε να έχουμε Δημόσια δωρεάν ποιοτική παιδεία, ανάλογη των καιρών και των απαιτήσεων, που θα διδάσκεται η επιστημονική και ιστορική αλήθεια.

Είναι γεγονός, ότι η νέα χρονιά ξεκινά με κακούς οιωνούς. Υπάρχουν ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, περικοπές των επιχορηγήσεων των σχολείων και τεράστια κενά στις θέσεις των εκπαιδευτικών. 22.000 εκπαιδευτικοί λείπουν από την Πρωτοβάθμια και 8.000 από την Δευτεροβάθμια.

Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα της πολιτικής που ασκείται στην παιδεία και την ζωή μας από τις πολιτικές των «πενήντα αποχρώσεων» των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, καθοδηγούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ. και την Ευρωπαΐκή Τράπεζα.

Η νέα χρονιά για εμάς είναι αφετηρία αγώνων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι γύρω από τους Συλλόγους μας και την Ένωση διεκδικούμε όσα ανήκουν στα παιδιά μας και την παιδεία.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχια και μοιρολατρία που μας σπρώχνουν.

Θέλουμε τα παιδιά μας περήφανους, ελεύθερους και μορφωμένους ανθρώπους, να μπορούν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους στη μόρφωση και στη ζωή.

 

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αγίας Βαρβάρας