Μετά τον καθυστερημένο και αποτυχημένο ψεκασμό των πεύκων, οι κάμπιες σουλατσάρουν πλέον στο Άλσος ΜΗΤΕΡΑ – Προστατευτείτε εσείς και τα τετράποδά σας…

Πρόσφατα γράφαμε και για το φετινό αποτυχημένο ράντισμα των πεύκων από το δήμο, για την αντιμετώπιση των καμπιών των πεύκων που τα κατατρώγουν και τα ξεραίνουν χωρίς δυνατότητα τα δένδρα να επανέλθουν.

Ο ψεκασμός ενώ πρέπει να γίνεται το διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου στην πόλη μας ξεκίνησε αρχές Νοεμβρίου, όταν πλέον ήταν αργά να αντιμετωπιστεί η εκκόλαψη των καμπιών.

Ότι και να γίνει τώρα είναι πλέον σπατάλη χρημάτων και εργατοωρών. Όπως είχαμε προβλέψει προ μηνών ο δήμος θα ξαναπληρώσει, για την απομάκρυνση των κουκουλιών από τα πεύκα, όπως έκανε και πέρσι, όταν οι κάμπιες πλέον εμφανιστούν σε “ευαίσθητους” χώρους.

Ας ελπίσουμε πως εφέτος το ράντισμα θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου και όχι αργότερα από το παραπάνω διάστημα…

Εκτός της ζημιάς που κάνουν οι κάμπιες στα πεύκα προκαλούν αλλεργίες σε ανθρώπους, αλλά ιδιαίτερα στους σκύλους.

Λάβαμε από αναγνώστη μας εχθές το βράδυ το παρακάτω κείμενο συνοδευόμενο με φωτογραφίες και το δημοσιεύουμε ως έχει:

“Μετα τον αρτιο ψεκασμο οι καμπιες εκαναν την εμφανιση τους στο αλσος μητερα…

Το οτι τα παιδια ετρεχαν και τις πατουσαν κατα λαθος και αηδιαζαν το προσπερναω και εχει να κανει και με την ανατροφη που δινει ο καθε γονιος!

Αν ομως τσιμπησουν καποιο σκυλο εκτος απο το λογαριασμο θα εχουν και απροσμενους επισκεπτες στο δημαρχειο”