Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ: Αποστρατεύτηκε ο συμπολίτης μας Στέφανος Κολοκούρης από την Πυροσβεστική

Σε αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησε η κυβέρνηση, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Ο μέχρι εχθές αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, συμπολίτης μας κ. Στέφανος Κολοκούρης,  αποστρατεύτηκε μετά τις κρίσεις που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ.

Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από τον Μάϊο του 2019 μπροστά στη Δημαρχία, όταν ο αρχηγός κ. Κολοκούρης, έκανε δώρο στο δήμο μας, για τις ανάγκες του ένα πυροσβεστικό όχημα. Εμφανίζονται ο ίδιος με τον υπασπιστή του, ο τ. Δήμαρχος κ. Καπλάνης με τους τ. Αντιδημάρχους κ.κ. Σαββίδη και Ντάβιο και οι κ.κ. Βάσω Φίλη και Νίκος Κατηφεδένιος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης:

Υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδρίασε, σήμερα (εχθές), το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με αντικείμενο τις τακτικές κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

To ΚΥΣΕΑ αποφάσισε:

-Την παράταση της θητείας του Αντιστράτηγου (ΤΘ) Χαράλαμπου Λαλούση ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ) κατά ένα ακόμη έτος.

-Την παράταση της θητείας του Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη (ΠΝ) ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) κατά ένα ακόμη έτος.

-Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ).

-Την επιλογή του Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

-Την τοποθέτηση του Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Φασούλα ως Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, σε αντικατάσταση του επιλεγέντος για τη θέση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

-Την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη.

-Την επιλογή του Αντιστρατήγου Π.Σ. Αλέξιου Ράπανου ως Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Did you like this? Share it:
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!