Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Α. Λεωτσάκου, στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης στο Ίλιον

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

     Περιστέρι, 20 Ιανουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Α. Λεωτσάκου, στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης στο Ίλιον.

Στο πλαίσιο κοινωνικής ευαισθητοποίησης και προσβασιμότητας για όλους, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Α. Λεωτσάκος, επισκέφτηκε το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης στο Ίλιον για θέματα εξυγίανσής του. Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑ και Διοικητής του ΚΑΤ, κ. Ι. Ηλιόπουλος, ο Αναπληρωτής Διοικητής του ΕΚΑ και Αντιπρόεδρος του ΔΣ, κ. Ν. Ψαρρός, και ο Δήμαρχος Ιλίου, κ. Ν. Ζενέτος, αναδεικνύοντας τη σύμπραξη του Α΄ και Β΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης σε ζητήματα ισότιμης πρόσβασης και κοινωνικής συνοχής.

Επίκεντρο της συνάντησης ήταν η εύρεση τρόπων στήριξης του ΕΚΑ και η αναβάθμιση ποιότητας τόσο των υπηρεσιών του στον πάσχοντα πολίτη όσο και των κτηριακών και των αθλητικών του υποδομών. Τέθηκε ως στόχος η αξιοποίηση της τεχνολογικής υποστήριξης, ώστε τα άτομα που χρήζουν αποθεραπεία και κοινωνική επανένταξη να συνεχίσουν λειτουργικά αυτόνομα σε συνθήκες πραγματικού περιβάλλοντος με την επιστροφή τους στην οικογενειακή εστία. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Λεωτσάκος τόνισε: «Βρισκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των ίδιων και των οικογενειών τους, ώστε να ζουν ποιοτικά μία κανονικότητα μέσα από τη διαφορετικότητα, με την αγαστή συνεργασία του Δημάρχου Ιλίου, κ. Ν. Ζενέτου.».

Βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη, κ. Γ. Πατούλη, είναι η εξασφάλιση της προσβασιμότητας και η ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε όλους τους τομείς, δημιουργώντας μία υγιή κοινωνία χωρίς προκαταλήψεις και διακρίσεις.

 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

ΠΕ Δυτικού Τομέα  Αθηνών

ant.dta@patt.gov.gr