Τασούλα Πετράκου: “Δεν ενόχλησαν προφανώς τα γεγονότα, αλλά ότι κάποιοι τα σχολίασαν…”

Αγία Βαρβάρα, 19/1/2022

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Οι συζητήσεις και όλες οι αναφορές που έχουν γίνει για τα απαράδεκτα και πρωτόγνωρα γεγονότα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, φαίνεται ότι δεν έχουν καμία απολύτως σημασία για τη δημοτική αρχή. Αλλιώς δεν δικαιολογείται το ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ήρθε προς έγκριση το παρακάτω θέμα:

“ΘΕΜΑ 5ο- Περί υποβολής μήνυσης και ένδικων βοηθημάτων για συγκεκριμένες πράξεις που έλαβαν χώρα μέσω διαδικτύου κατά του Δήμου”

Για το εν λόγω θέμα η εισήγηση ζητάει την έγκριση των μελών της Ο.Ε. ως εξής:

“Για την υποβολή μήνυσης και ένδικων βοηθημάτων σε βάρος του συντάκτη της ανάρτησης και του διαχειριστή της δημόσιας ομάδας στο facebook ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ-AGIA VARVARA “OFFICIAL GROUP” για τις συγκεκριμένες πράξεις που έλαβαν χώρα κατά του Δήμου Αγίας Βαρβάρας”.

Και όλα αυτά γιατί κάποιοι συμπολίτες μας έκαναν αναρτήσεις σχετικές με τη σεξιστική επίθεση εναντίον δημοτικής συμβούλου, αλλά τις έκαναν με τρόπο που κατά την άποψη της διοίκησης του δήμου “προσέβαλαν” τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν ενόχλησαν προφανώς τα γεγονότα, αλλά ότι κάποιοι τα σχολίασαν…

Προς ενημέρωση των συνδημοτών μας, παραθέτω την απάντηση της παράταξής μας για το συγκεκριμένο θέμα που προφανώς καταψήφισα, όπως την κατέθεσα γραπτά:

“ΘΕΜΑ 5ο – Κατά.

Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι συζητάμε σαν ΟΕ τέτοιου είδους θέματα. Όποιος αισθάνεται ότι έχει προσβληθεί μπορεί με δικούς του οικονομικούς πόρους να κινηθεί νομικά. Αλλά, σε καμία περίπτωση αξιοποιώντας τα χρήματα των δημοτών. Και για να αναφερθώ και στην ουσία, ο δήμος αυτό που έπρεπε να κάνει θα ήταν να καταδικάσει ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ τέτοιου είδους φαινόμενα, να φροντίσει να μην επαναληφθούν και όχι να επιδοθεί σε κυνήγι σχολιαστών των social media και να προσπαθεί να δικαιολογήσει πράξεις που μας ντροπιάζουν σαν δημοτικό συμβούλιο και σαν δήμο”.

Τασούλα Πετράκου
Δημοτική Σύμβουλος
Μέλος Ο.Ε.