Δεκτή η εισήγηση, για καταμήνυση δύο συμπολιτών μας, από το δήμο, για προϊόν μοντάζ

Δεκτή έκανε εχθές Τρίτη 18 Ιανουαρίου, η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου την εισήγηση του Γραμματέα του, για την υποβολή μήνυσης σε βάρος συμπολίτη μας και του διαχειριστή δημόσιας ομάδας στο facebook, για την ανάρτηση φωτομοντάζ, στο οποίο εμφάνιζε δήθεν στιγμιότυπο από γνωστή τηλεοπτική εκπομπή, να ασχολείται με το θέμα που έχει προκαλέσει δυσμενέστατα σχόλια κατά της δημοτικής αρχής και αφορά τον χειρισμό του, από την διοίκηση Μίχου και τον ίδιο τον δήμαρχο, σχετικά με τα σεξιστικά σχέδια που ζωγραφίστηκαν από δημοτικούς συμβούλους σε ψηφοδέλτια, κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας.

Το επεξεργασμένο στιγμιότυπο επίσης προκάλεσε σχόλια υπέρ και κατά και υπάρχει διχογνωμία ως προς τα όρια της κριτικής και του τρόπου προβολής απόψεων και θέσεων.

Βεβαίως υπάρχει και το ζήτημα της ελευθεροτυπίας και της λογοκρισίας που επιχειρείται συχνά από την εκάστοτε εξουσία σε παγκόσμιο επίπεδο, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, με εκβιασμούς, απειλές και άλλους τρόπους…

Εχθές όμως συνέβη και ένα άλλο περιστατικό εκτός της αποδοχής της εισήγησης για κατάθεση της μήνυσης, λίγες ώρες αργότερα.

Συγκεκριμένα η Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου κ. Σταυρούλα Μπαντούνα ήταν καλεσμένη στο τηλεοπτικό κανάλι ACTION TV, στην εκπομπή ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ και συζήτησε το θέμα που συνέβη με τα σεξιστικά σύμβολα σε ψηφοδέλτια με το όνομά της.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης υπήρχε τίτλος που πλησίαζε ή προσπέρναγε σε βαρύτητα εκείνον του “επεξεργασμένου”.

Ο δήμος τι σκέπτεται να κάνει τώρα; Θα μηνύσει το κανάλι; Τη δημοσιογράφο της εκπομπής; Την κ. Μπαντούνα;

Διότι πλέον ο τίτλος δεν είναι προϊόν μοντάζ, αλλά πραγματικός.

Σημειώνουμε πως η εφημερίδα μας από την πρώτη ημέρα έκδοσής της, αλλά ιδιαίτερα όταν άρχισαν και ήταν συχνές οι μηνύσεις και αγωγές μεταξύ πολιτικών προσώπων του δήμου μας, τη δεκαετία του ΄90, έχει καταγεγραμμένη την αρνητική άποψή της, της προσφυγής στα δικαστήρια, για την επίλυση πολιτικών διαφορών.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ