“Σουρωτήρι” οι πλάκες στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας, θα ξεκολλήσουν από τα νερά που περνάνε από τις τρύπες στα μάρμαρα… – Συμπολίτης με τα παιδιά του, έβαλαν σημαιάκια, σε κάθε τρύπα!!!

Ο δήμος είχε την “φαεινή” ιδέα να τοποθετήσει γύρω από τα διακοσμητικά στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας, χαμηλή περίφραξη, κατά τη διάρκεια των εορτών.

Αποδείχτηκε πως δεν πρόσφερε τίποτα, ούτε πρακτικά ούτε αισθητικά.

Θα υποστηρίζαμε κι όλας πως δημιούργησε προβλήματα στην κίνηση των συμπολιτών μας, αφού ακόμα και τα πιτσιρίκια την πήδαγαν και δεν πέρναγαν από τις υποτιθέμενες εισόδους.

Βέβαια το “αισθητικό” είναι υποκειμενικό και δεν επιμένουμε σε αυτό.

Γράφαμε τότε πως το μόνο που θα κατάφερνε ο δήμος είναι να γεμίσει τις μαρμάρινες πλάκες της πλατείας, με επιπλέον τρύπες.

Το τι σημαίνει αυτό το γνωρίζουν όσοι έχουν φτιάξει σπίτι ή αυλή και την έχουν στρώσει με πλακάκια ή μάρμαρα και από την υγρασία αυτά ξεκολλάνε και αχρηστεύετε η πλακόστρωση.

Εκεί οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια, αφού από την απομάκρυνση της περίφραξης κυρίως και των υπόλοιπων διακοσμητικών, δεκάδες τρύπες από τα ούπα, έχουν μείνει ακάλυπτες στα μάρμαρα της πλατείας και τα νερά εισχωρούν μέσα από αυτές, κάτω από τις πλάκες.

Όταν σε λίγο καιρό θα αρχίζουν τα μάρμαρα να “παίζουν” και να φεύγουν από τη θέση τους, μη μιλήσει κανένας για κακοτεχνίες του εργολάβου που τα τοποθέτησε.

Ας πάει τέλος πάντων ο δήμος να στοκάρει με ειδικό υλικό τις τρύπες ή να βάλει τάπες όσο είναι νωρίς και όσο μπορεί να σώσει ότι μπορεί από την υγρασία και τα νερά…

Πάντως συμπολίτης μας είχε την εξής ιδέα κατασκεύασε σημαιάκια και πήγε στην πλατεία με τα παιδιά του και σε στυλ παιγνιδιού, τοποθέτησαν ένα σημαιάκι σε κάθε τρύπα στα μάρμαρα, ένα από τα προηγούμενα βράδια.

Μας έστειλε φωτογραφίες από το “παιχνίδι” τους, ενημερώνοντάς μας πως τοποθέτησαν ογδόντα σημαιάκια και δεν έφτασαν, αφού οι τρύπες στα μάρμαρα είναι πολύ περισσότερες…