ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: “Καταπατήσεις(;)στο νοσοκομείο Αγ. Βαρβάρα”

 

Στο νοσοκομείο “Η Αγ. Βαρβάρα” τοποθετήθηκε πρόσφατα μικρό παρεκκλήσι ως “δωρεά” ενός ιδιώτη, σε χώρο  παρακείμενο του ναού των Αγ. Αναργύρων. Μάλιστα γίνεται προσπάθεια ώστε ο προκάτ ναΐσκος να παρουσιαστεί ως το “κελί” του Ευμένιου Σαρειδάκη (γεν. 1931) που νοσηλεύθηκε στο “Λοιμωδών”, έμεινε εκεί ως ιερέας και πέθανε το 1991.

Θα μπορούσε να μην ενδιαφέρει κανέναν εάν δεν υπήρχαν σοβαρές παραβιάσεις και παραβάσεις  στην όλη διαδικασία

Με το πρόσχημα της δωρεάς, γίνεται προσπάθεια να οικειοποιηθεί και να καταπατηθεί  ζωτικός χώρος του νοσοκομείου που θα μπορούσε μελλοντικά να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη του νοσοκομείου!!

Με ευθύνη της Διοίκησης  και της Υ.Π.Ε. δεν έχουν  τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες  που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις

Δεν  έχει γίνει αποδοχή της δωρεάς από το Δ.Σ. του Γ.Ν.Ν.Π. “Άγ. Παντελεήμων – Γ.Ν.Δ.Α. “Η Α. Βαρβάρα” και δεν έχει εκδοθεί άδεια  από την πολεοδομία για την εγκατάσταση του  όπως και για την  τσιμεντένια πλατφόρμα που κτίστηκε για την τοποθέτηση του ναΐσκου.

Επιπλέον, το νοσοκομείο διαθέτει  ήδη χώρο λατρείας, τον ναό των Αγ. Αναργύρων, που ιστορικά λειτούργησε για τις ανάγκες των χανσενικών.

Ο χώρος στον οποίο έχει τοποθετηθεί ο ναΐσκος, σε μεγάλη απόσταση από τον προϋπάρχοντα  ναό, υποδηλώνει πρόθεση δέσμευσης μεγάλης έκτασης.

Νομίζουμε ότι πρέπει να διερευνηθεί το θέμα από όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται καθώς πρόκειται για μια καταφανή προσπάθεια να δημιουργηθούν τετελεσμένα στο χώρο του νοσοκομείου, μέσω της καταπάτησης δημόσιου χώρου!

Από την ιστοσελίδα της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας