Διαδικτυακή «κοπή πίτας» του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ» με πολλές ευχές και τραγούδια


Ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού αποφάσισε να κόψει την Βασιλόπιτα έστω και διαδικτυακά, το Σάββατο 15 Γενάρη στην αίθουσα του Συλλόγου, σ’ έναν όμορφο κατάλληλα διακοσμημένο χώρο.

Η ζωντανή σύνδεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε με Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα του Πόντου «Αρχή Κάλαντα και Αρχή του Χρόνου».

Η Πρόεδρος κ. Σοφία Σαββίδου καλωσόρισε τους ακροατές και τόνισε μεταξύ άλλων:

“… η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη. Αναγκαστήκαμε να σταματήσαμε τα δια ζώσης μαθήματα χορού. Θέλοντας όμως να έχουμε συνεχή επικοινωνία με τα μέλη και τους φίλους, συνεχίσαμε στο πλαίσιο του εφικτού το έργο μας τηρώντας πάντα τα υγειονομικά μέτρα. Άλλωστε ο ΦΑΡΟΣ δεν είναι απλά μια Σχολή Χορού είναι κοιτίδα Πολιτισμού”.

Όμορφες ζουπουνοφόρες ανέφεραν ενδεικτικά κάποιες δράσεις, όπως τις διαδικτυακές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με διακεκριμένους ομιλητές, τις ταινίες μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν καθώς και τις εμφανίσεις του Συλλόγου με καλεσμένη την Πρόεδρο σε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικές εκπομπές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στην διάρκεια της κοπής πίτας δόθηκαν ευχές για τη νέα χρονιά και το τέλος της πανδημίας στην ποντιακή διάλεκτο.

Ακολούθησε ένα μουσικό ταξίδι με τους Σταύρο Σαββίδη (τραγούδι), Γ. Κυριακίδη (λύρα), Κ. Αθανασίου (νταούλι), Κ. Φουλίδη (πλήκτρα).

Ευχή όλων, του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί σ’ αυτό το φιλόξενο χώρο, το ΦΑΡΟ μας.

Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Ο Φάρος