Απίστευτη ταλαιπωρία γονιών και μαθητών – Πως ο δήμος σκέπτεται να βοηθήσει την κατάσταση αυτή που δημιουργείται;

Έναν απίστευτο «Γολγοθά» βίωσαν χθες κάποιοι γονείς, που το ένα παιδί τους είναι μαθητής του 4ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ το άλλο, του 3ου Γυμνασίου της πόλης μας.

Αφού πήγαν τα παιδιά τους στο δημοτικό στην οδό Σίφνου, ξεκίνησαν για να πάνε τα μεγαλύτερα, στο Γ’ Γυμνάσιο, που είχαν μάθημα στις 9 το πρωί, μιας και κάποιος καθηγητής του σχολείου ήταν ασθενής.

Όμως, δεν πρόλαβαν να αφήσουν τα παιδιά τους στο γυμνάσιο στην οδό Ραιδεστού και δέχθηκαν τηλεφώνημα από το δημοτικό, να επιστρέψουν να πάρουν τα παιδιά τους, από συγκεκριμένες τάξεις, λόγω του ότι διαπιστώθηκαν αρκετά κρούσματα μαθητών θετικών στον covid-19 και γι’ αυτό, οι υπόλοιποι, όπως προβλέπεται, έπρεπε να πάνε για τεστ σε κάποιο φαρμακείο ή σε νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι γονείς βρέθηκαν σε αδιέξοδο!

Δεν ήξεραν σε πιο από τα δύο παιδιά να πάνε, που θα τα πήγαιναν όσοι δεν έχουν γιαγιάδες και παππούδες και πότε επιτέλους θα έφταναν στην εργασία τους;

Αυτό το αλαλούμ, αντιμετωπίζουν με τα μέτρα που εφαρμόζονται αυτήν την περίοδο, οι γονείς καθημερινά σε όλα σχεδόν τα σχολεία της πόλης μας!

Επιπλέον, εκτός της αδυναμίας προγραμματισμού των εργασιών τους, συμβαίνει να χρειάζεται να κάνουν επιπλέον τεστ, τα οποία πληρώνουν στο φαρμακείο από την τσέπη τους, μιας και αυτό απαιτούν τα πρωτόκολλα!

Είναι αυτός αποτελεσματικός σχεδιασμός;;;

Γνωρίζει ο δήμος το συγκεκριμένο θέμα και πως σκέπτεται, αν σκέπτεται, να βοηθήσει τους συμπολίτες μας;

Αν για παράδειγμα, διέθετε κάποιο κατάλληλο όχημα, που να μεταφέρει τους μαθητές από το σχολείο στο νοσοκομείο της πόλης μας και να τα επιστρέφει πίσω στο σχολείο τους, κάνοντας μάλιστα τα τεστ δωρεάν, δεν θα διευκόλυναν του εργαζόμενους γονείς που βρίσκονται σε απόγνωση;;;