Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ψ.Ν.Α. Δαφνιού

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής Δυτικής Αθήνας, αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και αντιπρόεδρος επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής με την Δώρα Αυγέρη αναπλ. τομεάρχη Υγείας και με αντιπροσωπεία του Σύριζα νομαρχιακής Δυτικής Αθήνας, κ.κ. Κώστα Κάβουρα, Θύμιο Γεωργόπουλο, Βάσω Καλφοπούλου και Τάσο Σαράντο, σε χθεσινή της επίσκεψη στο ΨΝΑ Δαφνί και σε συνάντηση της με σωματείο εργαζομένων και τη διοίκηση του νοσοκομείου δήλωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ήταν πάντα ευαισθητοποιημένος και έχει επισκεφεί πολλές φορές το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο. Ειδικά όμως, την εποχή της πανδημίας η ψυχική υγεία έχει γίνει ένας «ευαίσθητος» τομέας. Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο αντιμετωπίζει προβλήματα στην λειτουργία του και παρουσίαζει ελλείψεις σε προσωπικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, επί διακυβέρνησης του, άνοιξε νοσοκομεία, κατήργησε το τάλιρο, ισοσκέλισε τα χρέη των νοσοκομείων, έδωσε πρόσβαση στην υγεία σε 2 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του έχει ζητήσει απαντήσεις από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για θέματα και ζητήματα του νοσοκομείου όπως προσλήψεις προσωπικού, απολυμάνσεις κ.ά. Η κυβέρνηση όμως επιμένει να απαντά με αοριστολογίες, με αποκορύφωμα τη διαρροή ότι η κυβέρνηση σκέφτηκε, υπό τον κίνδυνο του covid, να ξανανοίξει τη Λέρο για ψυχιατρικούς ασθενείς! Κάτι βέβαια το οποίο πήρε πίσω.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στοχεύει, με βάση τις πρόσφατες δηλώσεις της, μέχρι και στην πιθανή απόλυση των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή τον Μάρτιο.

Τέλος, οι ψυχικά ασθενείς θα πρέπει να σταματήσουν να θεωρούνται ασθενείς δεύτερης κατηγορίας και θα πρέπει όλη η κοινωνία να ευαισθητοποιηθεί πάνω σε αυτό το θέμα.