Σταυρούλα Μπαντούνα: “Θεώρησαν κάποιοι ότι μπορούν να με υποτιμήσουν. Γιατί είμαι Γυναίκα”

Θεώρησαν κάποιοι ότι μπορούν να με υποτιμήσουν. Γιατί είμαι Γυναίκα.

Πίστεψαν ότι μπορούν να με σπιλώσουν, ως προσωπικότητα και ως άνθρωπο.

Φαντασιώνονταν σπουδαίοι, φτιάχνοντας θλιβερά σκίτσα πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί.

Στην πραγματικότητα ζωγράφιζαν την ασημαντότητά τους.  

Νόμισαν ότι θα μπορούσαν να κρυφογελούν αυτάρεσκα, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους.

Υπέθεταν ότι θα  ένοιωθα αδύναμη να αντιδράσω και να καταγγείλω το γεγονός. Να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, το ρόλο μου και τη γυναικεία μου υπόσταση.

«Κύριοι», ο σεξισμός, ειδικά στο χώρο της δημόσιας ζωής, αποτελεί παραδοσιακά το καταφύγιο του ανίκανου πολιτικάντη. Εκείνου του «μικρού», ανασφαλή, φοβικού, υποτιμημένου, θλιβερού «άνδρα», που θεωρεί ότι «ψηλώνει» αν υποτιμήσει τους άλλους. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για γυναίκα!

«Κύριοι», ο σεξισμός σας είναι η απόδειξη της ανικανότητά σας να λειτουργήσετε πολιτικά. Είναι η απόδειξη της έπαρσης και της μισαλλοδοξίας που σας διακρίνει. Είναι η απόδειξη της αδυναμίας σας να ασκήσετε πολιτική με συνεργασία, με σεβασμό στον άνθρωπο και την αντίθετη άποψη.  Γι’ αυτό είστε ακατάλληλοι και επικίνδυνοι για τους ανθρώπους της πόλης μας.

«Κύριοι», ο σεξισμός σας είναι η απόλυτη έκφραση αδυναμίας και εσωτερικής συναισθηματικής φτώχειας, από την οποία προέρχεται η επιθετικότητα, η βία  και η χυδαιότητα της σκέψης σας. Η χυδαιότητα της πράξης σας, σας χαρακτηρίζει.

Το ότι έγινα στόχος σας, δεν με πτοεί. Με ενδυναμώνει.

Η αντίδρασή μου να καταγγείλω άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο την πράξη σας, ήταν ζήτημα αυτοσεβασμού και υποχρέωσης απέναντι σε κάθε Γυναίκα που δίνει καθημερινά μάχη για να κατακτήσει τα αυτονόητα δικαιώματά της στην οικογένεια, την εργασία, την ιδιωτική  και  δημόσια ζωή.

Σταυρούλα Μπαντούνα

Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «Αγία Βαρβάρα -ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»

Σημ: Το κείμενο αυτό αναφέρεται στη σεξιστική επίθεση που δέχτηκα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, την Κυριακή 9-1-2022, από δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής Μίχου.