Δελτίο τύπου του δήμου, για το άρθρο μας σχετικά με την κερκίδα στο γήπεδο στα Ριμινίτικα

Γράφαμε εχθές σχετικά με την καθυστέρηση που υπάρχει στην τοποθέτηση της κερκίδας στο ποδοσφαιρικό γήπεδο στα Ριμινίτικα, μεταφέροντας την αγωνία, την ταλαιπωρία και το πόσο αρνητικά λειτουργεί αυτή η έλλειψη τόσο για την ομάδα της ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ, όσο και για τους οπαδούς της, αλλά και τους φιλάθλους της πόλης μας, που θέλουν να παρακολουθήσουν έναν αγώνα ή μια προπόνηση και δεν μπορούν.

“Τολμήσαμε” να γράψουμε μια πραγματικότητα και ο δήμος έβγαλε δελτίο τύπου, το οποίο ήδη έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο για να μας “συμμορφώσει”, τονίζοντας στο τέλος αυτού πως: “Επισημαίνουμε ότι υπάρχουν πρόσωπα που με ειλικρίνεια, αφοσίωση και πολύ κόπο προσπαθούν. Αυτών την προσπάθεια υπονομεύετε, για να συγκαλύψετε τις ευθύνες των πραγματικά υπαιτίων για τις εγκληματικές καθυστερήσεις, που τυγχάνει να είναι συνοδοιπόροι σας”.

Ο συντάκτης του δελτίου προφανώς δεν μας γνωρίζει καλά, για να κάνει λόγο για “συνοδοιπόρους” ή μας γνωρίζει αρκετά καλά και συνειδητά μας “χρεώνει” πιθανόν προθέσεις άλλων.

Δεν υπήρξαμε ποτέ ουρά κανενός, δεν τα “πήραμε” ποτέ από κανέναν, δεν βάλαμε ποτέ το δάκτυλο στο μέλι, δεν ζητήσαμε ποτέ ανταλλάγματα και φυσικά δεν συγκαλύπτουμε απολύτως ΚΑΝΕΝΑΝ.

Ότι γράφουμε, το γράφουμε από αγωνία για την πόλη αυτή και την αναβάθμισή της και τα γράφαμε πάντα, διαχρονικά, ανεξαρτήτως δημοτικής αρχής.

Παρακάτω δημοσιεύουμε τα links ορισμένων από τα πολλά άρθρα μας επί θητείας Καπλάνη που αφορούν το γήπεδο στα Ριμινίτικα, για του λόγου το αληθές:

Έμειναν οι υποσχέσεις για τα έργα στο γήπεδο στα Ριμινίτικα…

Ξεκινάει το πρωτάθλημα και η ΑΠΕ ξενιτεύεται για μια ακόμα χρονιά…

Άντεξε η πόλη την νεροποντή – Πλημμύρισαν τα αποδυτήρια του γηπέδου στα Ριμινίτικα

“Αναιμικές” αντηρίδες στην περίφραξη του γηπέδου στα Ριμινίτικα…

Σαν σπιρτόξυλα παρασύρθηκε και κατέρρευσε η περίφραξη του ποδοσφαιρικού γηπέδου στα Ριμινίτικα

Όσον αφορά τα “όρια” που αναφέρουμε, είναι της υπομονής του κόσμου και τίποτα άλλο.

Αλλού τέτοια “κατηγορητήρια” και υπονοούμενα.

Πάντως χαιρόμαστε ειλικρινά που πληροφορούμαστε μέσα από το δελτίο τύπου, πότε λήγει η ημερομηνία παράδοσης του έργου, που είναι η 28η Ιανουαρίου 2022, πράγμα που θα χαροποιήσει τους πολυάριθμους φιλάθλους της πόλης μας, που με αγωνία περιμένουν την κερκίδα.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (συνοδευόμενο και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε) 

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

   Αυτοτελές Τμήμα Δημάρχου             ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                   10/1/2022

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ» σχετικά με την τοποθέτηση της κερκίδας στο γήπεδο στα Ριμινίτικα

κύριε Βαμβακόπουλε

Αναφέρεστε σε δήθεν καθυστέρηση τοποθέτησης των κερκίδων στο γήπεδο Ριμινίτικα υπαινισσόμενος αδράνεια της παρούσας δημοτικής αρχής.

Για πολλοστή φορά αναφέρουμε, χωρίς να είναι σίγουρο ότι επιτέλους θα σεβαστείτε την πραγματικότητα και την αλήθεια, ότι:

Υπήρχε μελέτη έτοιμη με πλήρη χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του γηπέδου στα Ριμινίτικα  από το 2009. Δυστυχώς επί 10 χρόνια υπήρξε χαρακτηριστική απραξία και αδράνεια.

Μετά την ανάληψη της διοίκησης από την παρούσα δημοτική αρχή, ζητήθηκε επίμονα η χρηματοδότηση εργασιών στο γήπεδο και η χρηματοδότηση της τοποθέτησης κερκίδων.

Στις 20/12/2019, με την με αρ. πρωτ. 91533 (ΑΔΑ:ΩΣ0046ΜΤΛ6-Ω23) απόφασή του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ενέκρινε την « Ένταξη Πράξης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων» » συνολικού προϋπολογισμού 598.707,24 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Επειδή έπρεπε να κατασκευασθεί και πλατφόρμα για την τοποθέτηση των κερκίδων, με εντατική προσπάθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου εκπονήθηκε η σχετική μελέτη και με χρήματα του δήμου και μετά από σχετική τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του δήμου, δημοπρατήθηκε το έργο της κατασκευής στις 17/8/2020 και ολοκληρώθηκε το έργο την 18η /7/2021 οπότε και εκδόθηκε η βεβαίωση περαίωσης.

Στο μεταξύ είχε γίνει με την με αρ. 17202/30-12-2019 απόφαση ανάθεσης η τοποθέτηση WC φιλάθλων και εκτελέσθηκαν επίσης εργασίες αντιστήριξης και περίφραξης του χώρου καθώς και τοποθέτηση ταρτάν στο χώρο του στίβου και πάγκων ποδοσφαιριστών και διαιτητών, που ήταν απαραίτητες προϋποθέσεις για την έκδοση άδειας λειτουργίας του γηπέδου και διεξαγωγής αγώνων.

Όλα τα παραπάνω έγιναν σε απίστευτα μικρό (για τα δεδομένα του δημοσίου) χρόνο, με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες του Δήμου και εν μέσω πανδημίας.

Οι κερκίδες, με βάση την υπογραφείσα σύμβαση έχουν προθεσμία παράδοσης και τοποθέτησης  6 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης δηλ. έως την        28η / 1/ 2022, οπότε τα περί υπέρβασης των ορίων που γράφετε είναι, επιεικώς, παραδημοσιογραφικά!!!

Επισημαίνουμε ότι υπάρχουν πρόσωπα που με ειλικρίνεια, αφοσίωση και πολύ κόπο προσπαθούν. Αυτών την προσπάθεια υπονομεύετε, για να συγκαλύψετε τις ευθύνες των πραγματικά υπαιτίων για τις εγκληματικές καθυστερήσεις, που τυγχάνει να είναι συνοδοιπόροι σας.