Ποδαρικό & Καλαντίασμα του Συλλόγου Ποντίων “Ο ΦΑΡΟΣ”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ «Ο ΦΑΡΟΣ»

Ποδαρικό & Καλαντίασμα του Συλλόγου

Αρχές Γενάρη 2022 και η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού είναι αλματώδης.

Όμως εμείς δεν χάνουμε την αισιοδοξία μας. Τηρώντας πάντα τα υγειονομικά μέτρα, ανοίξαμε την πόρτα του Συλλόγου επιτρέποντας στα παιδιά με τις παραδοσιακές τους φορεσιές να πραγματοποιήσουν ποδαρικό και καλαντίασμα του χώρου.

Έναν χώρο που μέσα από τις αμέτρητες δράσεις του ΦΑΡΟΥ, προβάλλει την παράδοση και προάγει την ιστορία και τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου. Αποτελεί κυψέλη για τα πολυάριθμα μέλη και τους φίλους, μικρούς και μεγάλους που ακολουθούν τον Σύλλογο.

Ποδαρικό έκανε ένα μικρό αγόρι, όπως συνηθιζόταν στον Πόντο, ως δείγμα καλοτυχίας για τη νέα χρονιά.

Στη συνέχεια νεαρές ζουπουνοφόρες με τα καλαθάκια τους γεμάτα λεφτοκάρυα, καρύδια, φρούτα και γλυκίσματα «εκαλαντίασαν» τον Σύλλογο.

Ανακάτεψαν τα καλούδια τους με νομίσματα και τα σκόρπισαν στις τέσσερις γωνιές της αίθουσας λέγοντας «Άμον το ρούζνε αούτα τα καλά, αέτσ’ πα να ρούζ’νε απέσ’ σο Σύλλογο ν’ εμούν, τ’ ευλοΐας και τα καλοσύνας» (μετάφραση: όπως πέφτουν αυτά τα καλά, έτσι να πέφτουν στον Σύλλογό μας οι ευλογίες και όλα τα καλά).

Τέλος έσπασαν στην είσοδο το ρόδι, για το γούρι.

Ευχόμαστε η νέα χρονιά να μας φέρει το τέλος της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητά μας με  Υγεία. Χρώματα, ήχοι, μουσικές και αρώματα να ομορφαίνουν την κάθε μας ημέρα.

Η Πρόεδρος, Σοφία Σαββίδου

Did you like this? Share it:
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!