Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο στην ΕΣΤΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ, αλλά ο χαρακτηρισμός της αίθουσας, προκαλεί αναταραχή σε  μερίδα συμπολιτών μας Ποντίων…

Tην Κυριακή 9 Ιανουαρίου στις 10 η ώρα το πρωί, τo Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, καλείται σε ειδική συνεδρίαση για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας πρόκειται να επανεκλεγεί για τη θέση του Προέδρου ο κ. Βασίλης Βόσσος.

Υπενθυμίζουμε πως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ήταν τη διετία που μας πέρασε ο κ. Μιχάλης Φράγκου και Γραμματέας του Σώματος η κ. Σταυρούλα Μπαντούνα. Σημειώνουμε πως οι παραπάνω θέσεις προβλέπονται να στελεχώνονται από Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης.

Είναι σημειώνουμε η πρώτη, μετά από πολλούς μήνες, δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, αλλά ο “χαρακτηρισμός” του χώρου που θα πραγματοποιηθεί, έχει προκαλέσει αναταραχή και αναβρασμό  σε  μερίδα συμπολιτών μας Ποντίων, αφού επιλέχτηκε να γίνει στην ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων της Εστίας Ποντίων και η οποία κατά την πρόσκληση, “έχει παραχωρηθεί στο σύλλογο Ποντίων “Ο ΦΑΡΟΣ” …”

Πόντιοι με τους οποίους συνομιλήσαμε απορρίπτουν την εκδοχή περί παραχώρησης της αίθουσας και υποστηρίζουν πως η ΕΣΤΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ “Ο ΦΑΡΟΣ”, χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξ αιτίας της ύπαρξης του Συλλόγου τους, αφού εντάχθηκε σε συγκεκριμένο πρόγραμμα, (πιθανόν “ΘΗΣΕΑΣ”).

“Ο Σύλλογος δεν φιλοξενείται στο σπίτι του. Άλλοι πρέπει να θεωρούν την ύπαρξή τους φιλοξενούμενη στον συγκεκριμένο χώρο”, μας τόνισε επιφανής Πόντιος συμπολίτης μας…

Πάντως ο “χαρακτηρισμός” της αίθουσας, με τον τρόπο που έγινε στην πρόσκληση της συνεδρίασης, ήταν δεδομένο πως θα προκαλούσε σχόλια και αντιδράσεις και γεννάει ερωτηματικά προς τι εξυπηρετούσε αυτός.

Από την άλλη δεν είναι κακό να ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα και να ξέρει ο κάθε Φορέας που στέκεται και που βαδίζει.

Πληροφορηθήκαμε πάντως, πως είναι πιθανόν να πάρει έκταση το θέμα με τη συμμετοχή και της ΠΟΕ, εάν δεν δοθούν εξηγήσεις, άμα επισήμως, ζητηθούν.

Και λέμε άμα, διότι αρκετές φορές για διάφορα θέματα, πολλά ακούγονται στο παρασκήνιο συνήθως, αλλά υπάρχει αποφυγή μεταφοράς τους στο προσκήνιο και αντιμετώπισης μίας κατάστασης, για διάφορους λόγους…

Σημειώνουμε πάντως πως επισήμως ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας “Ο ΦΑΡΟΣ” δεν έχει πάρει θέση επί του προκειμένου και εκείνος είναι που πρέπει να αντιδράσει, εάν “θίγεται” και “ενοχλείται” με τον χαρακτηρισμό “περί παραχώρησης της αίθουσας”…

Βεβαίως και οι υπόλοιποι των συμπολιτών μας Πόντιων δικαιούνται να έχουν άποψη και να σχολιάζουν, αλλά ο επίσημος Φορέας τους είναι εκείνος που αποφασίζει.

Παρακάτω δημοσιεύουμε το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” από την ημέρα των εγκαινίων της ΕΣΤΙΑΣ, από την τ. υπουργό κ. Βάσω Παπανδρέου, εν μέσω του αείμνηστου Αντώνη Κουντούρη και του νυν Δημοτικού Συμβούλου της πόλης μας, Πόντιου κ. Παναγιώτη Ξανθόπουλου.