Σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 1990, για την μη αποφυλάκιση των χουντικών…

Στις 30 Δεκεμβρίου 1990 ημέρα Κυριακή, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, συνεδρίασε εκτάκτως, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η θητεία του και ασχολήθηκε με δύο πολιτικά θέματα.

Το ένα από αυτά είχε να κάνει με την ανακοινωθείσα, από την τότε ελληνική κυβέρνηση, πρόθεση, να αποφυλακίσει τους χουντικούς πραξικοπηματίες.

Το δεύτερο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε δηλώσεις του τότε δημάρχου Πετρούπολης Νίκου Παξιμαδά για βοήθεια προς τα παιδιά της Βουλγαρίας και μπήκε εκτάκτως στη συνεδρίαση.

Την πρωτοβουλία για το ζήτημα που είχε προκύψει περί αποφυλάκισης των χουντικών, πήρε ο τότε γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας κ. Βαμβακόπουλος Π., ο οποίος επισκέφτηκε τον αείμνηστο Δήμαρχο κ. Μήτρο Σουλιμιώτη και σε συνεννόηση με εκείνον, αποφάσισαν την σύγκλιση του σώματος.

Μάλιστα είναι από τις ελάχιστες φορές που πρόσκληση για  συνεδρίαση του σώματος, υπογράφει ο γραμματέας του δημοτικού συμβούλιου, διότι  ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του σώματος ευρίσκοντο εκτός Αττικής, λόγω των εορτών της Πρωτοχρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, για το θέμα της αποφυλάκισης των χουντικών, πιθανότατα να ήταν και η πρώτη πανελλαδικά.

Ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες και άλλες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, με αποτέλεσμα τότε η κυβέρνηση να κάνει πίσω. 

Παρακάτω παραθέτουμε δημοσίευμα της εφημερίδας “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ”, σχετικά με τη συνεδρίαση της 30ης Δεκεμβρίου 1990…