Ανακοίνωση Δ.Α.Σ – Εκτίμηση των πρόσφατων Εκλογών του Σωματείου

Συνάδερφοι.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Σωματείο μας, δείχνουν ξεκάθαρα τον πόλεμο που γίνεται για τον έλεγχό του.

Αποδεικνύεται ότι ο στόχος της «Προοδευτικής Συνεργασίας», η δημιουργία της και η τακτική της, δεν υπαγορεύονται από την ανάγκη ύπαρξης ενός σωματείου διεκδικητικού που θα είναι υπέρ των εργαζομένων αλλά από την ανάγκη ύπαρξης μιας παράταξης καθοδηγούμενης από την Διοίκηση του Δήμου, η οποία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με συγκεκριμένο πρόσωπο της άλλης παράταξης.

Αποδεικνύεται επίσης ότι το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών, δεν αποτελεί θετική εξέλιξη για το σωματείο και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, γιατί η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» που έχει την πλειοψηφία, συμφωνεί με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο και με την «αξιολόγηση» που συνδέεται με την στοχοθεσία.

Ως πλειοψηφούσα παράταξη στην ΠΟΕ-ΟΤΑ προωθεί την λογική του «κοινωνικού εταιρισμού» που βάζει πλάτη στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και συνεργάζεται με τους εργοδότες- δημάρχους μετατρέποντας τα συνδικάτα σε όργανα ελέγχου των εργαζομένων για λογαριασμό των εργοδοτών.

Η αντιπαράθεση της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» είναι επιδεικτική και επιλεκτική , κρύβει το γεγονός ότι στηρίζει και στηρίζεται από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Γι αυτό ανακάλυψε την τελευταία στιγμή ότι ο μεγάλος αριθμός των υποψηφιοτήτων της «Προοδευτικής Συμμαχίας» ήταν αντικαταστατικός.

Άδικα η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της, πίσω από την ανοιχτή προσπάθεια των δυνάμεων της «Προοδευτικής Συμμαχίας» να υπονομεύσει το σωματείο.

Έχει το δικό της μερίδιο σε αυτές, για τα τόσα χρόνια απαξίωσης του χαρακτήρα του Σωματείου μας. Η εικόνα της τελευταίας εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης ήταν τραγική, με την πολύ μικρή συμμετοχή να ευτελίζει την έννοια της συλλογικότητας.

Οι λογικές που προωθούσαν, αυτοί που κατά τα άλλα υπερασπίζονται το καταστατικό, που λένε «έλα στη συνέλευση υπόγραψε και φύγε» υποτιμούν τους εργαζόμενους και τη νοημοσύνη τους.

Εμείς συνειδητά απείχαμε από καταστάσεις ενστάσεων και καταγγελιών, γιατί η ουσία των εκλογών για εμάς είναι:

Μαζική συμμετοχή για Σωματείο δυνατό, στα χέρια των εργαζομένων.

Χαιρετίζουμε τους συναδέρφους που με αξιοπρέπεια ήρθαν να ψηφίσουν.

Να νιώθουν περήφανοι γι αυτό και να ξέρουν ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Κατανοούμε τις πιέσεις που δέχονται οι υπόλοιποι συνάδερφοι μας και τους παροτρύνουμε να απεγκλωβιστούν από αυτές τις πρακτικές, να εμπιστευτούν τις δυνάμεις τους γιατί :

δεν χρωστούν χάρες σε κανένα.

Η Δ.Α.Σ θα θέσει στην υπηρεσία των εργαζομένων, την δύναμη που έλαβε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Με όλες μας τις δυνάμεις θα υπερασπιστούμε τα σύγχρονα δικαιώματα μας, την ζωή μας.

Θα παλέψουμε να αναγεννηθεί το σωματείο μας, να συσπειρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτό, γι αυτό και δεν αποδεχόμαστε την ανάληψη καμίας θέσης ευθύνης στο προεδρείο, αυτού του Διοικητικού Συμβουλίου.

Γιατί όλοι μας ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε:

Σωματείο όλων των εργαζομένων

Σωματείο «παντός καιρού» ανεξαρτήτου δημοτικής αρχής.

21/12/2021