Ανεπαρκής ο έλεγχος πιστοποιητικών για την είσοδο στη δημαρχία…

Αναξιόπιστη ήταν η συσκευή (κινητό τηλέφωνο) με την οποία γίνονταν ο έλεγχος των πιστοποιητικών για την είσοδο πολιτών στη Δημαρχία μας εχθές.

Συγκεκριμένα Δευτέρα το πρωί συμπολίτης μας επισκέφθηκε το δημοτικό κατάστημα για υπόθεσή του και στην είσοδο του ζήτησαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ο συμπολίτης μας έδειξε στην υπάλληλο που διενεργεί τους ελέγχους και καταγράφει τα στοιχεία των εισερχομένων, το ολίγων ωρών πιστοποιητικό που είχε βγάλει την Κυριακή το απόγευμα σε φαρμακείο της πόλης μας, αλλά η συσκευή της υπαλλήλου το έβγαζε ΑΚΥΡΟΝ.

Της εξήγησε πως είναι αδύνατον να συμβαίνει κάτι τέτοιο και εκείνη του απάντησε πως πιθανόν να είναι χαλασμένο το κινητό της και τον άφησε να περάσει, καταγράφοντας απλά τα στοιχεία του.

Ο συμπολίτης μας αργότερα σε κάποιο γραφείο εξιστόρησε το συμβάν σε στέλεχος του δήμου, ο οποίος με το δικό του κινητό έλεγξε το χαρτί του συμπολίτη μας το οποίο έγινε δεκτό για την εγκυρότητά του.

Κάνουμε την καταγραφή του περιστατικού, το οποίο πιθανώς να μην ήταν και το μοναδικό, για να πληροφορηθούν εκεί στο δήμο, για τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται.

Μήπως η προμήθεια της ειδικής συσκευής ανίχνευσης της εγκυρότητας των διαφόρων πιστοποιητικών (Σαρωτής QR) θα ήταν η λύση, για αξιόπιστους ελέγχους;;;