Εμβολιαζόταν για λογαριασμό άλλων έναντι 25 ευρώ, στο Νοσοκομείο της πόλης μας


Έπιασαν  άστεγο, αλλά το ’σκασε το «ταίρι» του που πήγαν να εμβολιαστούν μαζί, αντί για άλλους!

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε προχθες το απόγευμα (Πέμπτη) στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής Αγ. Βαρβάρα, με έναν άντρα και μία γυναίκα να επιχειρούν να κάνουν το εμβόλιο με τα προσωπικά στοιχεία δύο άλλων ατόμων.

Οι δύο τους έδωσαν τα στοιχεία τους στους υπαλλήλους του νοσοκομείου προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο. Το προσωπικό του Νοσοκομείου Λοιμωδών ωστόσο κατάλαβε αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο άστεγος άντρας συμπεριφερόταν περίεργα και μπέρδευε τα «προσωπικά» του στοιχεία και η γυναίκα, ενώ είχε ταυτότητα 28χρονης γυναίκας, φαινόταν πολύ μεγαλύτερη. Αυτά τα στοιχεία κίνησαν υποψίες.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, μία υπάλληλος ζήτησε από τον άντρα, το κινητό τηλέφωνο και το ΑΜΚΑ του και υποψιασμένη πήρε τηλέφωνο στο κινητό που της έδωσε. Την στιγμή αυτή, δεν το σήκωσε ο κύριος που ήταν να εμβολιαστεί, αλλά κάποιος άλλος, ο οποίος μάλιστα, μόλις του είπε η υπάλληλος ότι τηλεφωνεί από το εμβολιαστικό κέντρο για το εμβόλιο, έκλεισε το τηλέφωνο.

Το προσωπικό του νοσοκομείου ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Η κοπέλα κατάφερε και το ‘σκασε, αλλά ο άστεγος εγκλωβίστηκε και κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία.

Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στο newsit.gr η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Φωτεινή Βρύνα για τον άστεγο «Είχε έρθει με όλα τα στοιχεία του άλλου άντρα, αλλά δεν ήταν φυσιολογικός. Εμείς όταν έρχεται ο οποιοσδήποτε στο νοσοκομείο, κάνουμε πάντα τσεκάρισμα των στοιχείων. Εκείνος έδειχνε ότι δεν ήξερε κάποια πράγματα που τον ρωτούσαν οι συνάδελφοι, τα μπέρδευε».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, είναι άστεγοι και τοξικομανείς, οι οποίοι για 25 ευρώ κάνουν αυτή την «δουλειά».

Η απίστευτη υπόθεση πλαστοπροσωπίας φαίνεται να ξεκίνησε στην πλατεία Ομονοίας. Συγκεκριμένα, γύρω στις 4 το απόγευμα ένας άνδρας φέρεται να προσέγγισε έναν άστεγο, τοξικοεξαρτημένο και να του πρότεινε για 25 ευρώ να κάνει το εμβόλιο στη θέση συγγενικού του προσώπου. Ο 46χρονος άστεγος συμφώνησε, πήγε στο νοσοκομείο, παριστάνοντας το άλλο άτομο. Οι υπάλληλοι του νοσοκομείου τον αντιλήφθηκαν και κάλεσαν το 100. Μάλιστα μετά το περιστατικό, ο Υπουργός Υγείας αμέσως επικοινώνησε προσωπικά με τους υπαλλήλους του Νοσοκομείου και τους συνεχάρη για τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξαν.

Μεταφέρθηκε στο τμήμα της Αγίας Βαρβάρας όπου φέρεται να κατέθεσε ότι πήγε να κάνει το εμβόλιο για λογαριασμό κάποιου άλλου έναντι αμοιβής 25 ευρώ.

Σημειώνεται ότι αργότερα συνελήφθη και ο κάτοχος της ταυτότητας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι την είχε χάσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 45χρονος ομολόγησε πως και στο παρελθόν είχε κάνει το ίδιο και ότι συνολικά έχει λάβει αρκετές δόσεις εμβολίου, ενδεχόμενο το οποίο ερευνάται από τις αρχές.

πηγή: newsit.gr