Επιστολή Γιάγκα προς Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και τον Εκκαθαριστή ορκωτό λογιστή-ελεγκτή, της (ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.)

Με επιστολή του ο επικεφαλής της παράταξης “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ” κ. Μιχάλης Γιάγκας προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και τον Εκκαθαριστή ορκωτό λογιστή-ελεγκτή, της (ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.), ζητά να πληροφορηθεί εάν διάφορες αποφάσεις της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β., όπως προσλήψεις, αναθέσεις κ.ά. επιτρέπονται να πραγματοποιούνται, όσο η Δημοτική Επιχείρηση έχει τεθεί σε καθεστώς Λύσης και Εκκαθάρισης.

Η επιστολή του κ. Γιάγκα έχει ως εξής:

Αγία Βαρβάρα 17-12-2021

Προς

*Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

*Εκκαθαριστή, ορκωτό λογιστή-ελεγκτή, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης με την επωνυμία «Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αγίας Βαρβάρας» (ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.)

Κοινοποίηση:

  • Εθνική Αρχή Διαφάνειας
  • Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών

Σύμφωνα με την 11/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, η οποία εγκρίθηκε με την αρ. 75529 / 21 απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Αττικής, η «Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρηση Αγίας Βαρβάρας» (ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.) έχει τεθεί σε καθεστώς Λύσης και Εκκαθάρισης από 8 Ιουλίου 2021, ημέρα  δημοσίευσης στο ΦΕΚ, τεύχος Β, Αρ. Φ.3012,  και έχει οριστεί Εκκαθαριστής της, ο κος Π….

Από την ημέρα αυτή, αυτοδικαίως, έχει καταργηθεί και έχει πάψει οποιαδήποτε αρμοδιότητα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. Όλες οι εξουσίες – αρμοδιότητες ασκούνται από τον εκκαθαριστή και οι όποιες πράξεις πρέπει να κατατείνουν στις ανάγκες της εκκαθάρισης και μόνο.

Παρ’ όλα αυτά, το καταργηθέν Διοικητικό συμβούλιο της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. συνεδριάζει, χωρίς να το προβλέπει ο νόμος, και λαμβάνει σωρεία αποφάσεων, (ισχύουν;) με τις οποίες δημιουργούνται αντίστοιχες απαιτήσεις ή υποχρεώσεις. (Προσλήψεις προσωπικού, Απ’ ευθείας αναθέσεις, Πληρωμές, Διορισμός δικηγόρων κλπ)

Επίσης υπογράφονται έγγραφα από την πρώην Πρόεδρο του καταργημένου Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β., χωρίς επίσης να  προβλέπει τέτοια αρμοδιότητα η νομοθεσία.  Από τα  έγγραφα αυτά δημιουργούνται νέες «απαιτήσεις» και «υποχρεώσεις».

Παρακαλώ να μας γνωρίσετε εάν οι ανωτέρω ενέργειες είναι σε γνώση σας και σε περίπτωση που τις γνωρίζετε να μας γνωστοποιήσετε εάν συγκαταλέγονται και βάσει ποιών διατάξεων στις ανάγκες της εκκαθάρισης.

Μιχάλης Γιάγκας

Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής συνδυασμού «Δυνατή Πόλη»

Τα Συνημμένα είναι ενδεικτικά. Υπάρχουν  σωρεία αποφάσεων που πρέπει να ελεγχθούν.

  1. Προσλήψεις Καλλιτεχνικών (Αρ. Απ. 43/28-9-2021)
  2. Απ’ ευθείας Αναθέσεις (Αρ. Πρωτ: 13147/15-7-2021)
  3. Διορισμός Δικηγόρου (Αρ. Απ. 41/30-7-20210)
  4. Καθορισμός συνδρομών(Αρ. Απ. 49/22-10-21)
  5. Αίτημα χρηματοδότησης(Αρ. Πρωτ: 13456/2-11-2021)