Ρεσιτάλ πιάνου Μάριου Παντελιάδη, στο Μέγαρο «Μήτρος Σουλιμιώτης»

Αυτοτελές Τμήμα Δημάρχου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/12 /2021

Ρεσιτάλ πιάνου Μάριου Παντελιάδη

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας θα παρουσιάσει την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 7.00 μμ, τη νέα δισκογραφική δουλειά του πιανίστα Μάριου Παντελιάδη πάνω σε έργα του Μπετόβεν, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει τις συνθέσεις του Γερμανού συνθέτη όπως τον ερμηνεύει ο ταλαντούχος σολίστας.

Την παρουσίαση θα αναλάβει η ανερχόμενη σολίστ πιάνου Κωνσταντίνα Βιδαλάκη, η οποία μέσω ενός διαλόγου με τον πιανίστα θα μας δείξει την πιο «άτακτη» και «χαμογελαστή» πλευρά του Μπετόβεν. Το κοινό θα μάθει για το ιστορικό πλαίσιο και την επιλογή του ρεπερτορίου του νέου CD του κ. Παντελιάδη, μέσα από διάφορες ιστορίες και απλές επεξηγήσεις των κομματιών που περιέχονται ενώ και ο ίδιος θα ερμηνεύσει, ζωντανά, μέρος του προγράμματος.

Η εκδήλωση-ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου στο Μέγαρο «Μήτρος Σουλιμιώτης», Σίφνου και Αγίου Γεωργίου.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και η είσοδος θα επιτραπεί σε όσους διαθέτουν βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης

Βιογραφικό Μάριου Παντελιάδη

Ο Μάριος Παντελιάδης έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις ως σολίστ πιάνου λαμβάνοντας θετικά σχόλια από κοινό, καλλιτέχνες και κριτικούς σε σημαντικές αίθουσες όπως: Musikverein της Βιέννης, Sydney Opera House, St Martin-in-the-Fields του Λονδίνου, Auditorium S. Cecilia της Ρώμης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης κ.α. Έχει παίξει επίσης σε άλλες αίθουσες σε Αγγλία, Αυστρία, Αυστραλία, Ν. Κορέα, Γερμανία, Γαλλία, Ελλάδα, Η.Π.Α., Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα και Ρουμανία. Έχει χαρακτηριστεί ως «ένας εμπνευσμένος και εξαιρετικός σολίστας, με έναν τρόπο παιξίματος ηρωικό και ευρύ» (Petersfield Post, Μάρτιος 2015), «δημιουργός αξιολάτρευτης ποίησης και αυθεντικά σκοτεινών ηχοχρωμάτων» (International piano magazine, Ιανουάριος 2016) «ένας βιρτουόζος, ένας πραγματικός καλλιτέχνης με ένα ταλέντο αδιαμφισβήτητο» (Aldo Ciccolini, 2013).

Σημαντικό αντίκτυπο στη μουσική του προσωπικότητα και σταδιοδρομία είχαν οι καθηγητές: Πάρρυ Δερέμπεη-Παπασταύρου (Ωδείο Αθηνών), Sergio Perticaroli (Ακαδημία Santa Cecilia της Ρώμης), Noel Flores και Jan Jiracek (Πανεπιστήμιο της Βιέννης), Tatiana Sarkissova (Royal Academy of Music 2013-2015) παντα με διακρίσεις κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ενώ για το μεταπτυχιακό του στο Λονδίνο υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση, του Ιδρύματος Λεβέντη και του Athena trust του Λονδίνου. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε πολλά masterclass και σεμινάρια με σπουδαίους πιανίστες όπως: Aldo Ciccolini, Eliso Virsaladze, William Grant Naboré, France Clidat, Pascal Devoyon, Lilya Zilberstein, Valery Sagaidachny κ.α..

Στη δισκογραφική του δουλειά συγκαταλέγονται ένα διπλό CD με τα Quelques Riens pour Album του Rossini από τα Péchés de vieillesse, τα οποία κυκλοφόρησαν από τη Da Vinci classics (Νοέμβριος 2019), καθώς επίσης και ένα CD με έργα Beethoven (Bagatelles Op.33 e 126, Rondos Op.51 e Op.129 e Polonaise Op.89) από την Da Vinci classics (Σεπτέμβριος 2021).

Εκτός από τις μουσικές του σπουδές στο πιάνο ολοκλήρωσε και το Bachelor στη Διεύθυνση Ορχήστρας στο Ωδείο Santa Cecilia με καθηγητή τον Dario Lucantoni (Οκτώβριος 2011) και συνέχισε μαθήματα στη Διεύθυνση με καθηγητές τους Paul Brough και Sian Edwards στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου (2013-2015). Από το Μάιο 2017 εχει παρακολουθήσει σεμινάρια ορχήστρας με την ορχήστρα του δήμου Αθηναίων υπό την καθοδήγηση του Μ. Οικονόμου, ενώ το έτος 2018/19 παρακολουθησε μαθήματα στο European conducting Academy στη Vicenza με καθηγητές τους Romolo Gessi, Julius Kalmar και Sigmund Thorp.

Παράλληλα με την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, από το 2012-2017 ο Μάριος Παντελιάδης υπήρξε καθηγητής πιάνου στο προακαδημαϊκό επίπεδο στο Ωδείο “Santa Cecilia” της Ρώμης, ενώ από το 2018 είναι καθηγητής πιάνου στο Ωδείο του Campobasso της Ιταλίας.

Links:

https://open.spotify.com/album/5LxNLTOflJsmBqUT96te0Y

https://music.amazon.com/albums/B099X7D7SQ

https://www.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_k64mPh9UfhqEGIZOQCfA9XLehw_PVlYhw

https://www.instagram.com/mariospanteliadis/

https://www.facebook.com/marios.panteliadis.pianist

https://www.mariospanteliadis.com