Παπαδάκου Μαρία: “Η ντροπή της πόλης, μη σας πω και πολλών πόλεων μαζί…”

Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΜΗ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΜΑΖΙ….

Επιθυμία μου είναι με αυτό το κείμενο να ενημερώσω την τοπική κοινωνία και να τονίσω την σημαντικότητα του γεγονότος, παραθέτοντας την αλήθεια χωρίς φόβο.

Στις 12 Δεκεμβρίου περίπου το μεσημέρι και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου στο ΚΙΝΑΛ στην οδό Καλατζακου 7, στο πρώτο ΚΑΠΗ Αγ Βαρβάρας, έξω από το εκλογικό κέντρο, μία συμπολίτισσα μας εξέφρασε την άποψη της για την πολιτική πορεία του Δημάρχου κ. Μίχου την ώρα που αυτός ψήφιζε.

Οι συνέπειες ήταν κυριολεκτικά εφιαλτικές. Βρέθηκε περικυκλωμένη να τη βρίζουν με χυδαίο τρόπο και να την σπρώχνουν βίαια, παρουσία μάλιστα αρκετών συμπολιτών μας. Όταν, ως υπεύθυνη του εκλογικού κέντρου, βγήκα έξω να την πάρω για να έρθει μέσα στο εκλογικό για να ηρεμήσει η κατάσταση, βρέθηκα και εγώ να απειλούμαι από έναν αντιδήμαρχο, από δύο υπαλλήλους του δήμου και βέβαια από όλη την κουστωδία που τον συνόδευε, γυναίκες και άντρες.

Και όλα αυτά γιατί μια συμπολίτισσα μας είχε το “θράσος” να απευθυνθεί στο Άρχοντα τής πόλης !!!

Τα πρόσωπα τους ήταν γεμάτα μίσος ειδικά από κάποιους και κάποιες που έχουν εξέχουσες θέσεις στον δήμο μας. Μας συμπεριφέρθηκαν χωρίς ίχνος σεβασμού και λειτούργησαν με την πεποίθηση ότι είναι ανώτεροι από όλους εμάς καθώς, όπως μας είπαν, δεν πρέπει ούτε να μιλάμε ούτε να γράφουμε για αυτούς. Οι διαφορετικές γνώμες πρέπει να φιμώνονται με οποιοδήποτε τρόπο. Νιώσαμε το φασισμό στο πετσί μας και όλα αυτά μπροστά στον πρώτο πολίτη τού Δήμου μας τον Δήμαρχο κ. Μίχο.

Οφείλουμε να καταγγέλλουμε τη βία και το μίσος από όπου και αν προέρχονται. Σε μία τόσο μικρή κοινωνία όπως αυτή τής Αγ Βαρβάρας ο φασισμός έχει ονοματεπώνυμο και όλοι όσοι τον βιώνουμε πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με όλα τα μέσα και με κάθε νόμιμο τρόπο. Τα χρόνια της Χούντας που τρομοκρατούσε τους ανθρώπους, ενώ όλοι γνώριζαν, έχουν περάσει προ πολλού. Στο μέτρο που μου αναλογεί δεν θα επιτρέψω και δε θα ανεχτώ εν έτη 2021 το σκοτάδι εκείνων των ημερών. Δεν σωπαίνουμε συνεχίζουμε να είμαστε άνθρωποι με όποιο κόστος.

Φυσικά το γεγονός έχει καταγραφεί από την αστυνομία που κλήθηκε στο ΚΑΠΗ για να προστατέψει τη σωματική μας ακεραιότητα…

Μαρία Παπαδάκου