Κάλεσμα της ΟΓΕ στα συλλαλητήρια ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

         

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΓΕ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

      Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες της βιοπάλης να δώσουμε όλες μαχητικό “παρών” στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα συνδικάτα στην Αθήνα την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα, στις 6μμ, ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό για το 2022, με προσυγκέντρωση στις 5.15μμ στην Ομόνοια.

          Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα μας,  ενάντια στην αντεργατική πολιτική που διαλύει τις ζωές μας  για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

          Τη στιγμή που στενάζουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας κάτω από τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές

          Τη στιγμή που μας καταδικάζουν σε μια ζωή-λάστιχο, σε μισθούς πείνας και ξεχειλωμένα ωράρια, που εκμηδενίζουν τον ελεύθερο χρόνο μας και συνθλίβουν ιδιαίτερα τη ζωή της εργαζόμενης μητέρας

          Τη στιγμή  που δεν μπορούμε να  βγάλουμε το μήνα από την ακρίβεια, τις συνεχείς ανατιμήσεις στο ρεύμα και σε άλλα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης που εξανεμίζουν το εισόδημα μας

            Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2022 που φέρνει η κυβέρνηση τσακίζει παραπέρα τις ανάγκες μας για να πλουτίζουν μια χούφτα παράσιτα. Έτσι από τη μία :

  • Μειώνει την κρατική χρηματοδότηση για τα Νοσοκομεία κατά 139 εκατ. ευρώ και για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κατά 52%, δηλαδή κατά 130 εκατ. ευρώ
  • Πετσοκόβει τη χρηματοδότηση στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης περίπου κατά 1,1 δισ. ευρώ.
  • Κόβει τα επιδόματα για τους ανέργους κατά 149 εκατ. ευρώ
  • Μειώνει τις δαπάνες για τα προνοιακά επιδόματα (ΟΠΕΚΑ) κατά 45 εκατ. ευρώ.
  • Δεν έχει καμία ουσιαστική πρόβλεψη για αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα, για σχολικές υποδομές κ.α., έργα αναγκαία για τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας.

Και από την άλλη :

  • Η διογκωμένη φορολογία βαραίνει τις πλάτες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, εκτός των άλλων και με τους φουσκωμένους κατά 2 δις ευρώ έμμεσους φόρους. Εμείς και οι οικογένειές μας θα πληρώσουμε το 95% των φόρων όταν οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα πληρώσουν μόλις το 5%.
  • Με τις δικές μας θυσίες θα πληρώνονται τον πενιχρό μισθό τους 150.000 εργαζόμενοι για να τους εκμεταλλεύονται τσάμπα οι εργοδότες τους που θα επιδοτούνται γι αυτό !!!!
  • Μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές των επιχειρηματικών κερδών στο 22% από 24%.
  • Στις διευκολύνσεις, χρηματοδοτήσεις, παροχές και προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους προστίθενται και τα 7,8 δις ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), συν τις εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, που υπολογίζονται για το 2022 στα 3,2 δισ. ευρώ. Σύνολο πάνω από 11 δισ. ευρώ «ζεστό» χρήμα στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας.
  • Χρυσοπληρώνουμε τα εξοπλιστικά προγράμματα που αυξάνονται κατά 530 εκατ. ευρώ φέτος, φτάνοντας στα 3,5 δισ., που προστίθενται στα 4 δις που δίνονται κάθε χρόνο από την Ελλάδα και από όλες τις κυβερνήσεις, σύμφωνα με τις ΝΑΤΟϊκές ρήτρες στις οποίες είναι πρωταθλήτρια.

Με το κριτήριο της κερδοφορία των επιχειρηματικών κολοσσών η κυβέρνηση προωθεί μέτρα για την «ισότητα των φύλων» που εντείνουν την επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες των γυναικών. Προσδοκούν μεγαλύτερα κέρδη από την αύξηση της “ευέλικτης” απασχόλησης μας, δηλαδή την ένταση της εκμετάλλευσης μας.  Το νέο σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021 – 2025, που παρουσίασε η κυβέρνηση της ΝΔ τις προηγούμενες ημέρες είναι φτιαγμένο από τα ίδια αντιδραστικά αντιλαϊκά υλικά της ΕΕ και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Δεν αποδεχόμαστε τη βαρβαρότητα που ζούμε.

Μπορούμε να ανασάνουμε όταν σηκώσουμε το κεφάλι και διεκδικήσουμε όσα θα εξασφαλίσουν την ισοτιμία μας

Η μόνη διέξοδος για μας βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα με πυξίδα τις ανάγκες μας 

 Διεκδικούμε :

  • Μόνιμη εργασία με σταθερό ωράριο και αξιοπρεπείς μισθούς, κατοχυρωμένους από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να δοθεί τώρα ο 13ος και 14ος μισθός.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους και όλες τις άνεργες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Ολόπλευρη προστασία της Μητρότητας από το κράτος.
  • Γενναία αύξηση των δαπανών για την Υγεία με μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ενίσχυση της ΠΦΥ. Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και την Πρόνοια.
  • Αύξηση των δαπανών για την κάλυψη του αναγκαίου δικτύου δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για τις γυναίκες και τα παιδιά θύματα βίας, στελεχωμένων με ειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.
  • Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, internet και των εισιτηρίων στα ΜΜΜ. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και καύσιμα.
  • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και μονογονεϊκές και πολύτεκνες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ σε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους.