Γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου ρωτάνε: “Τι θα γίνει με τα σχολικά γεύματα”;

Γράφαμε προ εβδομάδων σχετικά με τα σχολικά γεύματα τα οποία δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, παρ ότι πλέον είναι κοινωνική παροχή.

Εχθές λάβαμε την παρακάτω επιστολή η οποία υπογράφεται από “Γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου” της πόλης μας και η οποία μοιράστηκε και στους γονείς του παραπάνω σχολείου.

Στο δικό μας άρθρο θυμίζουμε πως θέταμε ορισμένα ερωτήματα, τα οποία ακόμα παραμένουν αναπάντητα.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

“Τρεις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους και σε «ευάλωτες» περιοχές όπου το ίδιο το υπουργείο κατατάσσει δήμους σαν τον δικό μας, η έναρξη των σχολικών γευμάτων, όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει αλλά δεν υπάρχει καμία επίσημη απάντηση για το πότε προβλέπεται αυτό.

Η αναγκαιότητα της καθημερινής σίτισης των παιδιών έχει φανεί τα τελευταία χρόνια, τόσο από τον αριθμό των συμμετοχών σε αυτά όσο και από την επέκτασή τους σε περισσότερες περιοχές κάθε χρόνο. Με καθυστερήσεις και προβλήματα λειτουργούσε έως τώρα αλλά ειδικά φέτος (με αυξημένες ανάγκες για περισσότερες οικογένειες λόγω 2 σχεδόν ετών πανδημίας) είναι η πρώτη φορά που συνολικά δεν έχει ξεκινήσει καθόλου η διανομή αλλά ούτε υπάρχει απάντηση για το πότε προβλέπεται να γίνει.

Από το υπουργείο Παιδείας μόνο δηλώσεις κομπασμού για την επέκταση(;) του και την έγκαιρη έναρξη του προγράμματος(!) έχουμε διαβάσει μέχρι στιγμής.

Γιατί η διαδικασία ανάθεσης δεν γίνεται εγκαίρως ώστε από Σεπτέμβρη κάθε χρονιάς να ξεκινά η διανομή των γευμάτων;

Σε ένα σχολείο που από την μια (ειδικά φέτος) ενθαρρύνει την συμμετοχή περισσότερων παιδιών στην ολοήμερη λειτουργία του, πώς ακριβώς λύνεται το πρόβλημα της σίτισης των παιδιών;

Εκτός, εάν θεωρείται δεδομένο, ότι τα παιδιά μπορούν να παραμένουν τόσες ώρες στο σχολείο με πρόχειρα γεύματα ή να αναγκάζονται οι γονείς να έρχονται στην διάρκεια του σχολικού προγράμματος για να φέρνουν στα παιδιά φαγητό.

Θεωρούμε απαραίτητο όλοι οι Σύλλογοι καθώς και οι Ενώσεις Γονέων της κάθε περιοχής να απαιτήσουν απαντήσεις από το υπουργείο Παιδείας στο θέμα αυτό, αλλά και την δέσμευσή του για την έναρξη των σχολικών γευμάτων.

Γονείς του 5ου Δημοτικού Αγ. Βαρβάρας”