Οι κάτοικοι της πόλης μας απαιτούν πλέον τα αυτονόητα, δηλαδή ο δήμος όπου είναι υπεύθυνος, να αναλαμβάνει τις ευθύνες του…

Άτυχος συμπολίτης μας γλίστρησε προ δύο εβδομάδων, στην επικίνδυνη ράμπα που υπάρχει στη γωνία Ανδρέου Δημητρίου και Ελ. Βενιζέλου με αποτέλεσμα να σπάσει το καλάμι του δεξιού ποδιού του.

Σφαδάζοντας από τους πόνους, περίμενε υπομονετικά στο πεζοδρόμιο, να έρθει ασθενοφόρο να τον πάρει και να τον πάει στο Κρατικό της Νίκαιας.

Υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο, με πολλά τραύματα και με μία πληγή που δεν κλείνει στο πόδι (προκλήθηκε από το σπασμένο κόκκαλο) και αυτό είναι ανησυχητικό, όπως μας περιέγραψε ο ίδιος την κατάστασή του, μετά από μέρες νοσηλείας  στο Νοσοκομείο.

Τώρα βρίσκεται σπίτι του και σκέπτεται να στραφεί νομικά κατά του δήμου για το ατύχημά του, που οφείλεται στην κακή και απότομη κλήση του πεζοδρομίου.

Τον Δεκέμβριο του 2017, όταν πλακοστρώθηκε το πεζοδρόμιο, οι επικινδυνότητες επισημάνθηκαν στο Δήμο, από την εφημερίδα μας (παραπλεύρως απόσπασμα από το τότε σχετικό δημοσίευμά μας).

Δηλαδή ήταν γνωστές από τότε στο δήμο και γράφαμε σχετικά.

‘Εγιναν ορισμένες βελτιωτικές εργασίες με αφορμή την παρέμβασή μας (σκαλοπάτια από τη μία πλευρά), από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, αλλά όχι ικανοποιητικές και το σημείο παραμένει από τότε επικίνδυνο, ιδιαίτερα στο σημείο της ράμπας, το οποίο είναι απότομο.

Σημειώνουμε πως ακόμα ένας γονιός στράφηκε κατά του δήμου, για ατύχημα της μικρής κόρης του, που έπεσε στο γλιστερό διάδρομο που οδηγεί από την οδό Κουντουριώτου στην παιδική χαρά της πλατείας του αναψυκτήριου “Ο ΛΙΘΟΣ”, με αποτέλεσμα ο δήμος να κινηθεί και να “αγριέψει” το γλιστερό μαρμάρινο διάδρομο, μετά το ατύχημα.

Όπως πληροφορηθήκαμε και η υπόθεση της επίθεσης αδέσποτου σκύλου σε συμπολίτισσά μας, που την τραυμάτισε σοβαρά, θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Από τα παραπάνω γίνεται αισθητό πλέον πως οι κάτοικοι της πόλης μας απαιτούν τα αυτονόητα, δηλαδή ο δήμος όπου είναι υπεύθυνος, να αναλαμβάνει τις ευθύνες του…