Οι Κρητικοί έστησαν το δικό τους Πανηγύρι στην Εστία τους, εχθές το βράδυ…

Το δικό τους πανηγύρι, προεόρτιο της αποψινής “Αποσπερίδας” έστησαν οι Κρητικοί στην εστία της Ένωσης τους, στην οδό Αγίας Λαύρας, λίγα μέτρα από την Ελευθερίου Βενιζέλου, εχθές το βράδυ.

Μη συμμετέχοντας με περίπτερό τους στο πανηγύρι του δήμου  για να προφυλάξουν κυρίως τα μέλη τους από τον covid-19, προτίμησαν κάτι ποιο “οικογενειακό” και περισσότερο ασφαλές.

Έστησαν πάγκους με Κρητικά προϊόντα και άλλα αντικείμενα στην βεράντα της Ένωσης, έβγαλαν και τραπέζια και στήθηκε στο “πιτς φιτίλι” ένα γνήσιο Κρητικό γλέντι και φαγοπότι και ταυτόχρονα διέθεσαν είδη και προϊόντα, ενισχύοντας το ταμείο τους.

Σήμερα ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας, όλοι οι φίλοι ας κάνουν μια περασιά από την Ένωση.

Το αξίζουν τα άτομα που μοχθούν για τον πολιτισμό, την παράδοση και την ιστορία της Μεγαλονήσου.

Επίσης οι επί τόπου μαγειρεμένες λιχουδιές θα είναι ότι το καλλίτερο για τους γευσιγνώστες και τους λάτρεις της γνήσιας Κρητικής κουζίνας, με την συνοδεία φυσικά της λύρας του Αστρινού Ζαχαριουδάκη παρέα με τον Μ. Ατσαλάκη.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών κ. Παντελής Πρεντάκης, έγραψε  σχετικά:

“Είμαι ευτυχισμένος και πάλι σήμερα! Παραμονή της Αγίας Βαρβάρας, κι η μεγάλη μας αγάπη, η Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας, μετά από δυόμιση και πλέον χρόνια υποδέχτηκε τα μέλη και τους φίλους της.
Όχι όλα προφανώς, άλλωστε που να χωρέσουν και ιδίως σήμερα με τις συνθήκες που υπάρχουν.
Όμως, από το απόγευμα και μέχρι τώρα, 2 το πρωί, πέρασαν αρκετοί. Ήπιαμε μια δυο τσικουδιές, φάγαμε το τσιγαριαστό της Πρωτογεράκη, τα τυροπιτάκια και τα χορτοπιτάκια της Αγλαΐας και της Μαρίζας, το μπεκρή μεζέ του κυρ Γιώργου και γιορτάσαμε ιδανικά την Αγία της πόλης μας.
Κάποιοι θα πουν τα παραλές. Μπορεί. Μα ήταν τόσο όμορφα και τόσο απλά κι όμορφα που… “Όταν για ωραία σου μιλώ άσε με να υπερβάλλω, να κάνω το πικρό γλυκό και το μικρό, μεγάλο”.
Καλό φαγητό, καλό ποτό, καλή παρέα, καλή μουσική, καλή βραδιά…
Κι είμαστε έτοιμοι για την αυριανή (σημερινή) αποσπερίδα να περάσουμε καλά κι ακόμα πιο καλά, με ζωντανή μουσική, με καλή παρέα, με καλό φαγητό και ποτό και προπαντός με καλή καρδιά και μυαλό κολλημένο στην ασφάλεια των ανθρώπων μας!
Καλή αυριανή λοιπόν…”