Η ΝΕ Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στα Νοσοκομεία της περιοχής μας

Επισκέψεις στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας της περιοχής πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα η ΝΕ Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου να έχει επαφές με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό αλλά και με τους ασθενείς – χρήστες των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, αναφέρει σε δελτίο τύπου της η ΝΕ.

Παρακάτω δημοσιεύουμε αποσπάσματα που αφορούν το Νοσοκομείο της πόλης μας:

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας, έχουν πραγματοποιηθεί, μεταξύ άλλων, επισκέψεις στα δύο γενικά νοσοκομεία της περιοχής, συγκεκριμένα στο ΠΓΝ «Αττικόν» και το ΓΝΔΑ «η Αγία Βαρβάρα», όπου διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό που αναφέρεται στην πρόταση του κόμματος για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν από αντιπροσωπεία της ΝΕ αποτελούμενη από τον Κώστα Κάβουρα, Συντονιστή της ΝΕ, τον Θύμιο Γεωργόπουλο, Μέλος της Γραμματείας της ΝΕ και Υπεύθυνο του Τομέα Υγείας, τον Τάσο Σαράντου, Μέλος της Γραμματείας της ΝΕ και την Βάσω Καλφοπούλου, Μέλος της ΝΕ και του Τομέα Υγείας…

…Σε ότι αφορά το ΓΝΔΑ «η Αγία Βαρβάρα», το κλιμάκιο του κόμματος, επισκέφτηκε όλες τις μονάδες του νοσοκομείου διένειμε ενημερωτικό υλικό και συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τη λειτουργία του νοσοκομείου, τις ελλείψεις και τα προβλήματά του.

Από τις επαφές αυτές ως σημαντικότερα θέματα αξιολογούνται η έλλειψη διοικητικών υπηρεσιών σε κρίσιμους τομείς, όπως στις προμήθειες, η αφαίμαξη προσωπικού και μεταφορά του στο ΓΝ Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» και τα εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και οι κτηριακές ανάγκες που παρουσιάζονται καθώς τα κτήρια είναι παλαιά και απαιτούν συντήρηση. Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό σχέδιο όσον αφορά την ανάπτυξη και την αξιοποίηση του νοσοκομείου – που μέχρι σήμερα έχει αποδείξει πολλάκις την αξία του – παρά μονάχα αποσπασματικές κινήσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Σε αντίθεση με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αυτόνομη επαναλειτουργία του νοσοκομείου που θα οδηγούσε στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς την κοινωνία της Δυτικής Αθήνας, η κυβέρνηση οδηγεί με τις επιλογές της το ΓΝΔΑ «η Αγία Βαρβάρα» στην πλήρη πρόσδεση με το ΠΓΝ «Αττικόν» και ουσιαστικά στην πλήρη απαξίωσή του.

Μεγάλο επίσης προβληματισμό και έκπληξη στην αντιπροσωπεία της ΝΕ δημιούργησε, η προσπάθεια καταπάτησης και οικειοποίησης ζωτικού χώρου του νοσοκομείου – που θα μπορούσε μελλοντικά να αξιοποιηθεί για υγειονομικούς σκοπούς – μέσω της τοποθέτησης προκατασκευασμένου ναΐσκου ως δωρεάς σε χώρο του νοσοκομείου, χωρίς να έχουν τηρηθεί, με ευθύνη της Διοίκησης και της ΥΠΕ, οι νόμιμες διαδικασίες της αποδοχής της δωρεάς από το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου και χωρίς να έχει εκδοθεί άδεια από την πολεοδομία για την εγκατάσταση του.

Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο σήμερα διαθέτει ήδη χώρο λατρείας, που ιστορικά λειτούργησε για τις ανάγκες των χανσενικών.

Η ΝΕ Δυτικής Αθήνας αφού πραγματοποίησε αυτοψία στο αναφερόμενο χώρο και αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα του θέματος, καθώς πρόκειται για μια καταφανή προσπάθεια να δημιουργηθούν τετελεσμένα στον χώρο του νοσοκομείου, θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον έλεγχο της νομιμότητας όσων έχουν ήδη τελεστεί εκεί.

Η ΝΕ Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα τις επισκέψεις της στις δομές υγείας της Δυτικής Αθήνας, με άμεση προτεραιότητα τα δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία, ΨΝΑ «Δαφνί» και ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο», και σε συνεργασία με τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος, κέντρα υγείας & τις ΤΟΜΥ που λειτουργούν στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας και τα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής”.

Did you like this? Share it:
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!