Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Α. Λεωτσάκου, σε εκδηλώσεις-δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Περιστέρι, 3 Δεκεμβρίου 2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Α. Λεωτσάκου, σε εκδηλώσεις-δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Επ’ αφορμής της Παγκόσμιας Ημέρας ατόμων με αναπηρία, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Α. Λεωτσάκος, παρευρέθη στην Ημερίδα με θέμα «Προσβασιμότητα για όλους & Δημόσιος χώρος», που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και ο Φορέας του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα της ισότητας ευκαιριών και της έμπρακτης αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει δράσεις και δομές που προβάλλουν το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την κοινωνική ένταξη και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Λεωτσάκος έδωσε το παρών, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Πατούλη, στην εκδήλωση «Η Δύναμη βρίσκεται στη Διαφορά», που διοργάνωσαν το Ι.Π.Α.Π. «Η Θεοτόκος», η ΧΑΝ Αθηνών και το ΓΕΛ Διονύσου «Φώτης Κόντογλου» στο Ίδρυμα «Η Θεοτόκος» στο Ίλιον, αποδεικνύοντας τη σπουδαιότητα για ενεργό συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, την εργασία και τον αθλητισμό.

Υψηλής προτεραιότητας στόχος μας είναι η δημιουργία μίας υγιούς κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς για όλους τους πολίτες σε κάθε πτυχή της ζωής. Σχεδιάζουμε, χρηματοδοτούμε και δημιουργούμε έργα ανάπλασης προσβασιμότητας για όλους, παιδικές χαρές ΑμεΑ, «έξυπνες» διαβάσεις με ηχητική σήμανση, πρότυπο Πάρκο ψυχαγωγίας και απασχόλησης για ΑμεΑ και αθλητικές υποδομές. Επιπρόσθετα, ενισχύσαμε κοινωνικές δομές (με 605.000 ευρώ) και πραγματοποιήσαμε την ψηφιοποίηση της κάρτας ΑμεΑ. Η Περιφέρεια Αττικής εργάζεται καθημερινά, για να έχουν όλοι δικαίωμα στην ευζωία, αναδεικνύοντάς την σε Περιφέρεια Αλληλεγγύης, Κοινωνικής Συνοχής και Ανθρωπιάς ως ελάχιστος δείκτης πολιτισμού.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
ant.dta@patt.gov.gr