Χρειάζεται καιρός σύμμαχος, για μία καλή εμποροπανήγυρη… – Μακάρι να “πέσουν” έξω οι μετεωρολόγοι

Από νωρίς εχθές το απόγευμα ξεκίνησε σιγά – σιγά το στήσιμο των πάγκων στην Ελ. Βενιζέλου για το διήμερο πανηγύρι της πόλης μας, που ξεκινάει σήμερα με ευκαιρία την εορτή της πολιούχου του δήμου μας Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα όμως, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, ο κύριος όγκος των μικροπωλητών που έχουν θέσεις στην Ελ. Βενιζέλου, άρχισαν να στήνουν τους πάγκους τους και να μοστράρουν την πραμάτεια τους.

Η κίνηση οχημάτων στην κεντρική μας λεωφόρο έχει κοπεί και έχουν τοποθετηθεί κορδέλες και διαχωριστικά κιγκλιδώματα.

Άτομα από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης έχουν αναλάβει την τήρηση των μέτρων για τη διευκόλυνση επαγγελματιών και συμπολιτών μας.

Ενώ το χάραμα η ψύχρα ήταν έντονη,  η κινητικότητα όμως μεγάλη.

Προβλέπεται πριν το μεσημέρι να έχει ολοκληρωθεί το στήσιμο των πάγκων του πανηγυριού και να ξεκινήσει η εμποροπανήγυρις, η οποία θα επιφέρει έσοδα στο δήμο που θα ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Αφού στηθούν  οι πάγκοι στη θέση τους, στο κέντρο του δρόμου θα τοποθετηθούν τα σιδερένια διαχωριστικά της φωτογραφίας μας, τα οποία θα καθοδηγούν τους επισκέπτες του πανηγυριού προς μία κατεύθυνση.

Στην Ιερά Οδό απέναντι από τα όρια της πόλης μας, ήδη οι πωλητές χαλιών και μοκετών και τέτοιων ειδών, έχουν μοστράρει τα εμπορεύματά τους, από εχθές.

Ο καιρός αναμένεται άστατος, με βάση τις προβλέψεις και ας ελπίσουμε πως οι μετεωρολόγοι δεν θα επαληθευτούν και θα αποφύγουμε την όποια βροχή.

Αυτό θα βοηθήσει τους μικροπωλητές να βγάλουν ένα μεροκάματο, μετά από δύο περίπου δύσκολα χρόνια που πέρασε και ο δικός τους κλάδος.