Το θέμα με τις υγρασίες και τα πολλά προβλήματα στον πεζόδρομο Αιμίλιου Βεάκη, παραμένουν, παρά τις υποσχέσεις…

Το πρόβλημα με τον πεζόδρομο “Αιμίλιου Βεάκη” ο οποίος υπάρχει μεταξύ των οδών Διστόμου και Στεφ. Σαράφη, είναι γνωστό και μακροχρόνιο.

Οι κατοικίες “υποφέρουν” από τα νερά της βροχής, ενώ τα σαπουνόνερα που κατηφορίζουν από την Διστόμου ή την Δημητρίου Εμμανουήλ λιμνάζουν επί της Διστόμου και η υγρασία στα ακίνητα έχει αφήσει τα σημάδια της, εκτός του ανθυγιεινού του θέματος και της απειλής της δημόσιας υγείας.

Τοίχοι έχουν ξεφτίσει, νερά εισέρχονται κάτω από τις πόρτες και άλλα προβλήματα.

Στις αρχές του 2019 ο τότε Αντιδήμαρχος της πόλης μας κ. Σάββας Σαββίδης, προκειμένου να δώσει λύσει και να σταματήσουν τα νερά να κατευθύνονται προς τις ιδιοκτησίες, με τη σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, προσπάθησε να γκρεμίσει μία ζαρντινιέρα, προκειμένου να δώσει διέξοδο στα νερά και να πάψουν να κατευθύνονται στους εξωτερικούς τοίχους των ακινήτων.

Στοχοποιήθηκε όμως και άφησε το γκρέμισμα στη μέση.

Κατηγορήθηκε μάλιστα από μερίδα άσχετων απ΄ ότι αποδείχτηκε στη συνέχεια, για τη λύση που ήθελε να δώσει στο πρόβλημα…

Τον Οκτώβρη του ίδιου χρόνου, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης μας κ. Μίχος με τη συνοδεία αντιδημάρχων, στελεχών του και υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, επισκέφτηκαν τον πεζόδρομο και συζήτησαν με τους κατοίκους το πρόβλημα.

Έδωσε μάλιστα εντολή στον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Πουλάκη να φροντίσει σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα.

Δύο και πλέον χρόνια αργότερα το πρόβλημα παραμένει. Οι ιδιοκτησίες καταστρέφονται. Τα νερά λιμνάζουν στο πάνω μέρος του πεζόδρομου και όταν έχουμε δυνατές μπόρες τοποθετούνται σακιά με άμμο στις πόρτες ακινήτων για να μην μπουκάρουν μέσα τα νερά.

Από την πολύ υγρασία ακόμα και στο πλακόστρωτο φυτρώνουν αγριόχορτα. Για τέτοια κατάσταση κάνουμε λόγο.

Λύση δεν έχει δοθεί 26 μήνες τώρα και αναρωτιόμαστε αν η λέξη ΑΜΕΣΑ έχει πλέον χάσει το νόημά της…