Την πλήρη επαναλειτουργία του «Λοιμωδών» απαίτησαν Σωματεία και φορείς – Νέα κινητοποίηση τον Δεκέμβρη

Με νέα κινητοποίηση και συγκεκριμένα με παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει μετά από 15 ημέρες στα γραφεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Θριάσιο» και «Αττικόν», μαζί με σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής θα διεκδικήσουν εκ νέου τη στελέχωση – επαναλειτουργία του ΓΝΔΑ «Αγία Βαρβάρα» και την ενίσχυση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της περιοχής, απαιτώντας συγκεκριμένες απαντήσεις επί των σχετικών αιτημάτων τους.

Αυτό προέκυψε μετά την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Νοεμβρίου, στα γραφεία της 2ης ΥΠΕ και τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με την υποδιοικήτρια της ΥΠΕ, Μαρία Δίπλα, στην οποία έθεσαν το διεκδικητικό τους πλαίσιο.

Συγκεκριμένα, ενημερώνοντας την κινητοποίηση για τα αποτελέσματα της συνάντησης, ο Μανώλης Βαρδαβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΕ «Θριάσιο», σημείωσε ότι η υποδιοικήτρια ανέφερε ότι σχεδιάζεται η λειτουργία κλινικής Covid με 52 κλίνες στο ΓΝΔΑ «Αγία Βαρβάρα» που θα στελεχωθεί κυρίως από μετακινήσεις προσωπικού από τα ήδη υποστελεχωμένα νοσοκομεία της Νίκαιας και της Δυτικής Αττικής.

Ενημέρωσε, επίσης, ότι η αντιπροσωπεία έθεσε και το θέμα της ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στη Δυτική Αθήνα, με την υποδιοικήτρια να αναφέρει ότι θα μεταφέρει το σχετικό αίτημα στον ομόλογό της, αρμόδιο για θέματα ΠΦΥ. Επίσης, η αντιπροσωπεία ζήτησε να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη απόφαση για τον περαιτέρω περιορισμό των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων στα δημόσια νοσοκομεία, δεδομένου ότι υπάρχει ήδη μείωση κατά 50% στα χειρουργεία των νοσοκομείων της Δυτικής Αθήνας, με χιλιάδες ασθενείς να βρίσκονται ήδη σε πολύμηνη αναμονή.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των δράσεων για την Υγεία, μετά από κάλεσμα των συνταξιούχων του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ Περιστερίου, θα γίνει κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου την Τρίτη 7 Δεκέμβρη στις 9.30 π.μ.

Το πανό των Σωματείων Εργαζομένων στα νοσοκομεία Δυτικής Αθήνας και Πειραιά ανέγραφε «Όχι στις συγχωνεύσεις μονάδων Υγείας. Στελέχωση και πλήρη επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής “Αγία Βαρβάρα”», «Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός», «Κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία, δικαίωμά μας είναι η δωρεάν Υγεία», ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναξαν.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της σημερινής παναττικής μέρας δράσης για την επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας και τη στελέχωση και επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, από εργατικά σωματεία, συλλόγους εργαζομένων στα νοσοκομεία και μαζικούς φορείς. Απαιτούν άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας, επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια και επίταξη των κλινικών των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων.

πηγή: 902.gr