Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Παρατείνεται η προθεσμία για τις δηλώσεις εργοδοτών για τα COVID test


Η παράταση αφορά την υποβολή δηλώσεων ανεμβολίαστων υπαλλήλων που έχουν κάνει τα υποχρεωτικά τεστ, προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα από το ΣΕΠΕ

Παρατείνεται έως την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου η προθεσμία υποβολής στο Π.Σ. «Εργάνη» της «ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΣΗΣΑΝΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΝΟΣΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ COVID-19».

Η παράταση αφορά τις εβδομάδες:

18-24/10/2021 ,
25-31/10/2021 ,
01-07/11/2021 ,
08-14/11/2021,
15-21/11/2021.

Το πρόστιμο στην περίπτωση που κάποιος ανεμβολίαστος εργαζόμενος δεν έχει κάνει τα υποχρεωτικά τεστ (ως όφειλε) φτάνει στα 300 ευρώ για κάθε υποχρεωτικό τεστ που δεν έγινε, εφόσον ο μισθωτός είναι πλήρους απασχόλησης και 150 ευρώ εφόσον είναι μερικής απασχόλησης.

Τα πρώτα πρόστιμα που θα αρχίσουν να κοινοποιούνται θα αφορούν στις πρώτες τρεις εβδομάδες εφαρμογής του μέτρου και ειδικότερα την περίοδο από τις 18 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Προέδρου του ΟΕΕ Κ. Κόλλια στο Facebook, το σύστημα για την υποβολή Υ.Δ. εργοδοτών-επιχειρήσεων στο ΕΡΓΑΝΗ, για τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, θα ανοίξει και πάλι.

Τα πρόστιμα

Εργαζόμενοι που περιλαμβάνονται στον τελικό κατάλογο παραβατών της «Εργάνης»:

300 – 600 ευρώ για πλήρες 8ωρο (300 ευρώ για κάθε rapid test που χάνουν την εβδομάδα. Όσοι είναι υπόχρεοι σε δυο rapid test και δεν τα κάνουν απειλούνται με πρόστιμο 600 ευρώ την εβδομάδα).

Μικρότερο είναι το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους μισθωτούς μερικής απασχόλησης οι οποίοι θα βαρύνονται με πρόστιμο 150 ευρώ.

Το πρόστιμο θα κοινοποιείται στην διεύθυνση κατοικίας, στην εργασία, με email αλλά και στον εργοδότη

Ο εργαζόμενος μπορεί να κάνει αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά ένσταση εντός 5 ημερών. Η ένσταση εξετάζεται εντός 15ημέρου και εφόσον απορριφθεί το πρόστιμο βεβαιώνεται και αποστέλλεται στη ΔΟΥ κατοικίας του παραβάτη.

πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Did you like this? Share it:
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!