ΑΣΕΠ: Έως το Φεβρουάριο τρεις μεγάλες προκηρύξεις για 4.000 μόνιμες θέσεις

ΑΣΕΠ: Τρεις μεγάλες προκηρύξεις έως τα τέλη Φεβρουαρίου έχει δρομολογήσει η Ανεξάρτητη Αρχή.

Πρόκειται, κατά σειρά:

-Για την προκήρυξη που αφορά τις 1.477 μόνιμες θέσεις στους ΟΤΑ, η οποία αναμένεται να βγει περί τα τέλη Νοεμβρίου. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι θέσεις είναι ΠΕ και ΤΕ, ενώ υπάρχουν και κάποιες, λίγες, ΔΕ και ΥΕ. Αναφορικά με τις ειδικότητες, οι περισσότερες αφορούν μηχανικούς, διοικητικού-οικονομικού, οικονομολόγους, λογιστές, πληροφορικής, αλλά και υγειονομικούς όπως ιατρούς εργασίας, επισκέπτες; υγείας, επόπτες υγείας, νοσηλευτές και κτηνιάτρους.

ΑΣΕΠ: Έως το Φεβρουάριο τρεις μεγάλες προκηρύξεις για 4.000 μόνιμες θέσεις

-H επόμενη προκήρυξη είναι αυτή της ΑΑΔΕ, που αφορά 822 μόνιμες θέσεις και αναμένεται έως τον Ιανουάριο του 2022. Η συγκεκριμένη προκήρυξη θα αφορά 546 θέσεις ΠΕ, 203 ΤΕ και 73 ΔΕ, σε ειδικότητες όπως ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΤΕ Πληροφορικής αλλά και ΔΕ Διοικητικού/Οικονομικού (εφοριακοί, τελωνειακοί κλπ). Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω γραπτού διαγωνισμού που αναμένεται να διεξαχθεί λίγο πριν ή λίγο μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, δηλαδή, τον Μάιο ή τα μέσα Ιουλίου.

-Τέλος, έως τα τέλη Φεβρουαρίου, αναμένεται να έχει δημοσιοποιηθεί από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για τον πρώτο γραπτό διαγωνισμό με βάση το Ν. 4765/21: «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) και λοιπές διατάξεις», που αναμένεται να διεξαχθεί το φθινόπωρο. Θα αφορά, δε, 1000 -1.700 μόνιμες θέσεις.

πηγή: Aftodioikisi.gr