Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών: “Άμεσα μέτρα ενίσχυσης του συστήματος Υγείας!”

Δεν πάει άλλο!

Άμεσα μέτρα ενίσχυσης του συστήματος Υγείας!

Το προηγούμενο διάστημα σωματεία, φορείς, σύλλογοι της Δυτική Αθήνας, αναδείξαμε την γύμνια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), που έχει ως βασική αιτία – την πολιτική κόστους – οφέλους που εφαρμόζεται διαχρονικά, από κάθε κυβέρνηση, αλλά και μέσα στην πανδημία. Προβάλλαμε τις διεκδικήσεις μας, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, της νεολαίας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας!

Αυτές τις ημέρες που φουντώνουν τα κρούσματα καλούμε το λαό να μπει στον αγώνα για να μην κοστολογείται η ζωή μας από καμία κυβέρνηση. Για να πάρει η κυβέρνηση ουσιαστικά μέτρα ενάντια στην πανδημία. Την στιγμή που η πανδημία καλπάζει, αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις, ν’ ανοίξει κλειστά νοσοκομεία και να επιτάξει άνευ όρων ιδιωτικές κλινικές και εργαστήρια, η κυβέρνηση παζαρεύει μερικές εκατοντάδες κλίνες με το αζημίωτο, για να μη θιγούν τα κέρδη των κλινικαρχών.

Ο λαός της Αγίας Βαρβάρας βιώνει καθημερινά τ’ αποτελέσματα αυτής της πολιτικής. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην περιοχή μας ενώ παράλληλα η δραματική κατάσταση όπου έχει διαμορφωθεί με το Λοιμωδών, μας αναγκάζει να στριμώχνομαστε στα ήδη επιβαρυμένα νοσοκομεία Αττικό και Κρατικό.

Την ίδια στιγμή, ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια τα ιδιωτικά Κέντρα Υγείας που απολαμβάνουν ζεστό χρήμα που έχει πληρώσει ο λαός με τις εισφορές του, καθώς και επιπλέον χρεώσεις ανάλογα με τις “υπηρεσίες” που παρέχουν. Οι  εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυταπασχολούμενοι, καταφεύγουν σε ιδιώτες γιατρούς για να γράψουν φάρμακα, εξετάσεις και ν’ αντιμετωπίσουν ασθένειες.Κι όλα αυτά σε μια εποχή που φουντώνει η ακρίβεια, ο λαός βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για βασικές του ανάγκες (τροφή, θέρμανση, μετακίνηση).

Απαιτούμε:

* Να επαναλειτουργήσει πλήρως ως νοσοκομείο το Λοιμωδών.

* Δημιουργία κέντρου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Αγία Βαρβάρα.

* Να ενισχυθεί με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και μηχανήματα το Αττικόν.

Όλοι την Τετάρτη 24/11, 13:00 σε συγκέντρωση στην 2η ΥΠΕ (Θηβών 198 – Ρέντης)

Σωματεία – Φορείς

  1. Συνδικάτο Οικοδόμων – Παράρτημα Περιστερίου
  2. Σωματειακή Επιτροπή Εργαζόμενων Δήμου Περιστερίου του Συνδικάτου ΟΤΑ
  3. Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου
  4. Παράρτημα Εμποροϋπαλλήλων Περιστερίου
  5. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου
  6. Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε Αθηνών & Περιχώρων παράρτημα Περιστερίου
  7. Συνδικάτο Επισιτισμού -Τουρισμού – Παράρτημα Δυτικών
  8. Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Α.Μ.Ε.Α Αττικής και Νήσων
  9. Σύλλογος Γυναικών Περιστερίου (μέλος ΟΓΕ)
  10. Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγίας Βαρβάρας (μέλος ΟΓΕ)