Διστακτικοί φορείς και συμπολίτες μας στην απόφαση του δήμου για πανηγύρι – Κρήτες και Πόντιοι δεν παίρνουν μέρος

Διστακτικοί εμφανίζονται φορείς και συμπολίτες μας στην απόφαση του δήμου να διοργανώσει πανηγύρι το διήμερο 3 – 4 Δεκεμβρίου με αφορμή την εορτή της πολιούχου της πόλης μας Αγίας Βαρβάρας.

Συμπολίτες μας που επικοινώνησαν με την εφημερίδα μας αναρωτιόνται πως γίνεται πέρσι με ηπιότερη την κατάσταση όσον αφορά την πανδημία ο δήμος να μην κάνει πανηγύρι και εφέτος με την έξαρση που υπάρχει, ο δήμος να το πραγματοποιεί.

Τι είδους λογική είναι αυτή, σημειώνουν;

Πάντως είναι γνωστό πως ο κλάδος των μικροπωλητών έχει πληγεί από ακυρώσεις πανηγυριών, αλλά δεν είναι ο μόνος εξ΄ αιτίας της πανδημίας. Ας ελπίσουμε πως θα εξομαλυνθούν τα πράγματα και πως θα επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα.

Με εκπροσώπους φορέων της πόλης μας που μιλήσαμε μας δήλωσαν πως δεν θα πάρουν μέρος στο πανηγύρι, λόγω πανδημίας και προστασίας των μελών τους, που αναγκαστικά θα είναι επί ώρες στα περίπτερά τους, εάν συμμετάσχουν…

Η Ένωση Κρητών και ο Σύλλογος Ποντίων δεν θα συμμετάσχουν με περίπτερά τους, μετά από αποφάσεις των Δ.Σ. των Φορέων τους, ενώ δεν έχουμε πληροφορίες από άλλους Συλλόγους.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων κ. Σοφία Σαββίδου μας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας “Ο ΦΑΡΟΣ” δεν θα συμμετέχει με περίπτερό του εφέτος στο πανηγύρι της Αγίας Βαρβάρας, λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν με την πανδημία.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε του χρόνου, να είναι πιο κατάλληλες οι συνθήκες ώστε ο Φάρος να φωτίσει και πάλι με το δικό του περίπτερο την πόλη μας”.

Όσον αφορά την Ένωση Κρητών η οποία δεν θα συμμετάσχει επίσης στο πανηγύρι, το Δ.Σ. της ίσως αποφασίσει κάποια εναλλακτική δράση εκείνο το διήμερο, την οποία θα ανακοινώσει όταν αποφασιστεί.

Ο δήμος πληροφορηθήκαμε πως σκέπτεται να εφαρμόσει πανηγύρι μιας κατεύθυνσης με πορεία από την Μεγάλου Αλεξάνδρου προς την Ιερά Οδό.

Εάν μας μετέφεραν σωστά την πληροφορία, τότε θα γίνει του “Κουτρούλη το πανηγύρι”…