Περιφέρεια Αττικής: “Στο επίκεντρο η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Αττική”

20/11/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τον Michael Woodford Πρόεδρο και CEO του Ιδρύματος Safer Roads Foundation (SRF) του Ηνωμένου Βασιλείου – Στο επίκεντρο η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Αττική

Γ. Πατούλης: «Η σημαντική εμπειρία του Ιδρύματος Safer Roads Foundation μπορεί να αξιοποιηθεί προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η οδική ασφάλεια στην Αττική»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης είχε συνάντηση χθες με τον Michael Woodford, Πρόεδρο και CEO του Ιδρύματος Safer Roads Foundation (SRF) του Ηνωμένου Βασιλείου. Στο επίκεντρο της επίσκεψης βρέθηκε το θέμα της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας στην Αττική με την αξιοποίηση τεχνογνωσίας και προγραμμάτων που εφαρμόζονται σε διεθνές επίπεδο. Ο κ. Woodford διαθέτει σημαντική εμπειρία σε θέματα οδικής ασφάλειας και παρουσίασε στον Περιφερειάρχη Αττικής παρεμβάσεις που έχουν γίνει ανά τον κόσμο, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς ο Περιφερειάρχης της Αττικής δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας.

Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η Β. Δανέλλη Μυλωνά, Πρόεδρος του ΙΟΑΣ, ινστιτούτου οδικής ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Ο Γ. Πατούλης αφού ευχαρίστησε τον κ. Woodford για την επίσκεψη του παρουσίασε το ολοκληρωμένο έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα για την οδική ασφάλεια και τις σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Αττικής. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη δράση κυκλοφοριακής αγωγής που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την Περιφέρεια σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα υπογράμμισε ότι η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση της εκπαίδευσης σε επίπεδο οδικής ασφάλειας.

«Ευχαριστώ θερμά τον κ. Woodford, μία προσωπικότητα διεθνούς κύρους με πλούσιο έργο και παρεμβάσεις ενίσχυσης της Οδικής Ασφάλειας ανά τον κόσμο, που μας επισκέφθηκε σήμερα προκειμένου να ανταλλάξουμε πληροφορίες για δράσεις προγράμματα και εφαρμογές που συμβάλλουν στη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων και ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών. Η σημαντική εμπειρία του Ιδρύματος Safer Roads Foundation μπορεί να αξιοποιηθεί από τις υπηρεσίες μας προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η οδική ασφάλεια στην Αττική», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης.

Ο Πρόεδρος και CEO του Ιδρύματος SRF έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μια σειρά από παρεμβάσεις που υλοποιούνται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής. Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν, η πιλοτική εφαρμογή των καμερών ανίχνευσης της παραβίασης του φωτεινού σηματοδότη και η υλοποίηση προγραμμάτων ασφάλειας των πεζών, με σύγχρονες πρότυπες διαβάσεις και με πεζογέφυρες. Ο διευθυντής διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής Π. Καρυώτης έκανε αναλυτική τεχνική παρουσίαση στον κύριο Woodford.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ