Η Πένυ Παπαδάκη για την Αλίκη Οικονόμου Γιωτάκου: “Μία Κυρία των Ελληνικών γραμμάτων”

Η γνωστή συμπολίτισσά μας συγγραφέας  κ. Πένυ Παπαδάκη, θα προβάλλει μέσα από την εφημερίδα μας, το έργο άλλων συναδέλφων της, των οποίων εκτιμά τη συγγραφική τους δυνατότητα, προσφορά και προσωπικότητά τους.

Ξεκινάει αυτόν τον κύκλο παρουσιάσεων με την κ. Αλίκη Οικονόμου Γιωτάκου.

Η κυρία Αλίκη Οικονόμου Γιωτάκου είναι μία συγγραφέας που εκτιμώ ιδιαίτερα και θαυμάζω απεριόριστα.

Έχει στο ενεργητικό της πέντε μυθιστορήματα και μία ποιητική συλλογή, ενώ γράφει συνεχώς λέγοντας πως μέσα από την συγγραφή νιώθει ελεύθερη και δημιουργική.

Τα μυθιστορήματά της είναι- με σειρά έκδοσης -τα κάτωθι.

ΖΩΗ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΤΩΡΑ ΜΑΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΡΟΧΗ
Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ
ΖΩΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ενώ η ποιητική της συλλογή έχει τίτλο ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ.

Τα τρία πρώτα βιβλία της καθώς και η συλλογή ποιημάτων κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη, ενώ τα δύο τελευταία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΔΕΡΕ.

Η κυρία Οικονόμου-Γιωτάκου έχει γεννηθεί στην Ρεντίνα, ένα πανέμορφο χωριό των Αγράφων και μεγάλωσε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας.

Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως φιλόλογος για αρκετά χρόνια. Είναι παντρεμένη και μητέρα τεσσάρων παιδιών και ζει μόνιμα στον Χολαργό.

Λάτρης των ταξιδιών, της φύσης , του θεάτρου Και της ζωής, υμνεί μέσα από τα βιβλία της όλα όσα αγαπά και πρεσβεύει. Υμνεί την αγάπη, την θυμώνει η ανισότητα των τάξεων και συνεχίζει να πιστεύει στην καλοσύνη των ανθρώπων και στην αγάπη.

Έντιμη και μαχητική, μητέρα και συμβουλάτορας, φίλη και συνοδοιπόρος, και πιστή στην τέχνη του λόγου, συνθέτουν το πορτρέτο του χαρακτήρα της. Τα βιβλία της είναι γεμάτα από μηνύματα, ωραίες εικόνες και οικείους χαρακτήρες με τους οποίους μπορεί να ταυτιστεί ο αναγνώστης.

Ο λόγος της ως επί χρόνια εκπαιδευτικός, είναι άρτιος και άκρως λογοτεχνικός. Κάτι που επίσης την χαρακτηρίζει είναι η ανιδιοτελής δοτικότητα της. Έχει τιμήσει την πόλη μας με την παρουσία της σε παρουσιάσεις ομότεχνων και έχει προσφέρει βιβλία της τόσο στην Δημοτική βιβλιοθήκη όσο και στο Κέντρο Φιλίας και Αλληλεγγύης (ΚΕΦΑ).

Αλίκη Οικονόμου Γιωτάκου. Μία Κυρία των Ελληνικών γραμμάτων που αξίζει να αναζητήσετε.

Πένυ Παπαδάκη”.