Η ΔΕΔΔΗΕ έκοψε το ξερό δένδρο που είχε γύρει επικίνδυνα με κίνδυνο να πέσει στο δρόμο

 

Λίγο πριν τις 08:00 η ώρα σήμερα το πρωί ιδιωτικό συνεργείο σε συνεννόηση με τη ΔΕΔΔΗΕ, έφτασε στη συμβολή των οδών Παλ. Πολεμιστών και Π. Π. Γερμανού και αφού ενημέρωσε τους ενοίκους, έκοψε το τεράστιο ξερό δένδρο που υπήρχε σε χώρο πολυκατοικίας και είχε αρχίσει να γέρνει προς το δρόμο.

Υπό το κίνδυνο να πέσει σε καλώδια της ΔΕΗ και να δημιουργήσει ζημιές σε αυτά, αλλά και τους υπόλοιπους κινδύνους, όπως να πέσει σε οχήματα ή πεζούς, το συνεργείο έφτασε και το έκοψε από τη ρίζα.

Το κόψιμο του δένδρου  ανακούφισε μεν τους ενοίκους της πολυκατοικίας, αλλά κυρίως τους πέριξ κατοίκους που περνούν από εκεί και όσους παρκάρουν τα οχήματά τους πλησίον, μόνο που το κόστος, περίπου 300 ευρώ θα το χρεωθούν οι ίδιοι.

Θυμίζουμε πως οι ένοικοι της πολυκατοικίας είχαν απευθυνθεί στο δήμο να το κόψει, αλλά εκείνος τους απάντησε πως οι ίδιοι πρέπει να προβούν άμεσα στην κοπή του.

Επίσης ο δήμος ενημέρωσε και τη ΔΕΔΔΗΕ για την κατάσταση που επικρατούσε.

Οι κάτοικοι δυσανασχέτησαν προβάλλοντας το επιχείρημα πως σε άλλες περιπτώσεις ο δήμος παρενέβη  ακόμα και εντός ιδιοκτησιών ιδιωτών, προκειμένου να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον και ασφάλεια, ενώ στην περίπτωσή τους, όχι.

Τέλος καλό όλα καλά πάντως, αφού το δένδρο κόπηκε και το μόνο που θυμίζει την έως σήμερα παρουσία του, είναι λίγα κλαδιά στο πεζοδρόμιο της Παλ. Πολεμιστών και  τα οποία μάζεψε ο δήμος.

Ο κορμός όμως και τα χοντρά κομμάτια του δένδρου απομακρύνθηκαν από άλλους…