Δελτιο τύπου του δήμου, για την εκδήλωση της Επετείου του Πολυτεχνείου

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Αυτοτελές Τμήμα Δημάρχου             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                           17/11/2021

Σε κλίμα συγκίνησης ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας τίμησε τους αγώνες των φοιτητών στην επέτειο του Πολυτεχνείου

«Είμαστε σήμερα εδώ, για να αποτίσουμε τιμή στους διαχρονικούς αγώνες της νεολαίας μας και του λαού μας, απέναντι στον φασισμό και τις κάθε μορφής δικτατορίες. Είμαστε σήμερα εδώ για να αποτίσουμε τιμή και να αποδώσουμε δόξα στην νεολαία, τους φοιτητές και τον λαό που ασυμβίβαστα πολέμησε την ξενοκίνητη χούντα. Το όραμά μας εξακολουθεί να το έχει μέσα στην καρδιά της, στο μυαλό της, η νεολαία μας, πάντα ασυμβίβαστη με την μοίρα που της προετοιμάζουν και αυτό είναι η μεγάλη εμπιστοσύνη για το μέλλον μας.

Πιο πολύ, όμως, από μία απόδοση μνήμης και τιμής σε μία επετειακή εκδήλωση είναι η δέσμευση όλων μας, να πολεμήσουμε τον φασισμό, με πρωτοπόρα πάντα την νεολαία μας που έχει αποδείξει ότι είναι πολέμια σε όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Τιμή και δόξα στους φοιτητές του Πολυτεχνείου! Τιμή και δόξα στην νεολαία που αγωνίστηκε! Τιμή και δόξα στους ηρωικούς νεκρούς του Πολυτεχνείου».

Με αυτή την σύντομη, αλλά, περιεκτική και ουσιαστική παρέμβαση ο κ. Λάμπρος Μίχος χαιρέτισε την επέτειο την κορυφαία στιγμή της εξέγερσης της νεολαίας ενάντια στην δικτατορική κυβέρνηση των συνταγματαρχών.

Φέτος, η επέτειος του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε με περισσότερες παρουσίες -παρά τους περιορισμούς και τα μέτρα που επιβάλλονται από την παρουσία του covid-19.

Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι φορέων, μαθητές σχολείων και πολίτες βρέθηκαν στο μνημείο το οποίο έχει αναγείρει ο Δήμος στην ομώνυμη πλατεία (στον κόμβο Ελ. Βενιζέλου & Μ. Αλεξάνδρου) και παρακολούθησαν την σεμνή και λιτή –λόγω πανδημίας-, τελετή εορτασμού της επετείου.

Μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης μας απήγγειλαν ποιήματα σχετικά με το γεγονός, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, έγινε προσκλητήριο νεκρών και η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Did you like this? Share it:
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!