Κίνδυνος κατάρρευσης εγκαταλελειμμένων ακινήτων στην πόλη μας

Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί στο θέμα ορισμένων ετοιμόρροπων ακινήτων στην πόλη μας και τους κινδύνους που υπάρχουν από την ύπαρξή τους.

Εγκαταλελειμμένα επί χρόνια, έχουν διαβρωθεί και είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσουν. Μάλιστα οι τελευταίες καταιγίδες και νεροποντές έχουν επιβαρύνει τη στατικότητά τους και είναι εμφανή τα σημάδια “κόπωσης” τους.

Ο δήμος έχει τοποθετήσει περιμετρικά σε κάποια από αυτά, πλαστικές κορδέλες, αλλά εάν συμβεί το κακό οι κορδέλες αυτές δεν θα μπορέσουν να προστατέψουν περαστικούς από τα σημεία ή παρκαρισμένα οχήματα, να δεχτούν όγκους από όσα θα σωριάζονται.

Χρειάζεται να έρθει σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες τους, εάν είναι γνωστοί και να προχωρήσει στην κατεδάφισή τους.

Ακόμα κι αν δεν είναι δυνατός ο εντοπισμός αυτών, έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση, για λόγους δημόσιας υγείας και ασφάλειας να το πράξει από μόνος του.

Έχει συμβεί άλλωστε στο παρελθόν ο δήμος να γκρεμίζει τέτοια ακίνητα, χωρίς να αντιμετωπίζει διώξεις ή προβλήματα, επικαλούμενος τους παραπάνω ή άλλους λόγους.

Σημειώνουμε πως οι κάτοικοι πέριξ αυτών των ετοιμόρροπων διαμαρτύρονται διότι αυτά τα ακίνητα πλέον έχουν μεταμορφωθεί και σε φωλιές τρωκτικών, εκτός της επικινδυνότητας κατάρρευσής τους…

Στις φωτογραφίες μας δύο από αυτά τα ακίνητα στην οδό Καραολή κα στην οδό Κισσάμου.