Ξηλώθηκε ο τάπητας στο 4ο Νηπιαγωγείο – Θα επανατοποθετηθεί, αλλά θα αντικατασταθεί σύντομα…

Πριν ανοίξουν τα σχολεία για τη τρέχουσα σχολική χρονιά, γράφαμε πως αυτά δεν θα ήταν όλα έτοιμα με την έναρξή της και πως εν μέσω αυτής, ο δήμος θα έτρεχε να ολοκληρώσει τις επισκευές και τα έργα που έπρεπε να έχουν γίνει κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, τα Σαββατοκύριακα.

Όντως στις 13 Σεπτεμβρίου έγινε ο αγιασμός των σχολείων και ακόμα και εκείνη την ώρα γίνονταν εργασίες σε αυτά, που συνεχίστηκαν και τις επόμενες εβδομάδες και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείξαμε και εστιάσαμε στα νηπιαγωγεία, των οποίων τα προαύλια ήταν επικίνδυνα για τα μικρά νήπια.

Η εφημερίδα μας δυστυχώς δικαιώθηκε ως προς τις προβλέψεις της και ενώ βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου, υπάρχουν εκκρεμότητες ακόμα και εργασίες που πρέπει να γίνουν.

Πριν δεκαπέντε ημέρες περίπου τοποθετήθηκε, συνθετικός χλοοτάπητας στο 4ο Νηπιαγωγείο, με ορισμένες εκκρεμότητες που χρειάζονταν βελτιώσεις (συμβαίνουν αυτά) και ο εργολάβος θα επέστρεφε να τις αντιμετωπίσει, ένα Σαββατοκύριακο που δεν θα λειτουργούσε το σχολείο και δεν θα υπήρχαν νήπια σε αυτό.

Μία από αυτές, που ήταν ορατή με γυμνό οφθαλμό, ήταν η υψομετρική διαφορά μεταξύ χλοοτάπητα και του χωμάτινου μέρους του προαυλίου, πράγμα που ήταν πραγματική παγίδα για τα νήπια να πέσουν και να κτυπήσουν και το αναφέραμε μάλιστα σε σχετικό δημοσίευμά μας.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, ήρθε στο Νηπιαγωγείο, σε συνεννόηση με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, ξήλωσε τον τάπητα και έκανε βελτιώσεις στην πλατφόρμα λειάνοντάς την, γλυκαίνοντας επίσης την υψομετρική διαφορά με ελαφρό σβήσιμο της (ράμπα).

Σήμερα Δευτέρα πάντως το προαύλιο, δεν θα έχει τάπητα, ο οποίος είναι μαζεμένος στην άκρη του, αλλά την τσιμεντένια πλατφόρμα και αυτός θα επανατοποθετηθεί μόλις αυτή στεγνώσει.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν έναν προγραμματισμό άστοχο, από πλευράς δήμου, αφού στα Νηπιαγωγεία που ήταν  κλειστά επί μήνες δεν έγιναν οι συγκεκριμένες εργασίες στα προαύλιά τους, αλλά ξεκίνησαν λίγες ημέρες πριν την έναρξή τους και συνεχίζονται, μέσα Νοέμβρη.

Η χρονική πίεση λοιπόν, πιθανόν να λειτούργησε αρνητικά ακόμα και στα καθυστερημένα έργα και το αποτέλεσμα το βλέπουμε.

Δεν τελειώνει όμως το θέμα των συνθετικών χλοοταπήτων εδώ.

Ακόμα και η επανατοποθέτηση του στο 4ο Νηπιαγωγείο, θα είναι προσωρινή διότι ο τάπητας σύντομα θα ξηλωθεί εκ νέου και θα αντικατασταθεί από άλλον, όπως πληροφορηθήκαμε.

Σημειώνουμε πως τα  Νηπιαγωγεία στα οποία τοποθετήθηκε συνθετικός χλοοτάπητας  είναι:

1ο Νηπιαγωγείο, στην οδό Καλαβρύτων,

3ο Νηπιαγωγείο, στην οδό Προβελεγγίου,

4ο Νηπιαγωγείο, στην οδό Καραϊσκάκη

12ο Νηπιαγωγείο, στην οδό Μακαρίου και

13ο Νηπιαγωγείο, στην οδό Ραιδεστού.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας, υπάρχει το ενδεχόμενο να ξηλωθούν οι συνθετικοί χλοοτάπητες και από άλλα Νηπιαγωγεία (πιθανόν όλα) στα οποία τοποθετήθηκαν πριν λίγες εβδομάδες και να αντικατασταθούν με νέους.

ΔΗΛΑΔΗ ΡΑΒΕ ΞΗΛΩΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ…

Η εφημερίδα μας πάντως έγραφε σχετικά στις 10 Σεπτεμβρίου: