Συγκρούσεις και διαξιφισμοί μεταξύ Καπλάνη και Μίχου, για το θέμα του αναψυκτηρίου “ΠΑΝΘΕΟΝ”

Δεν έλειψαν οι λεκτικές συγκρούσεις μεταξύ Καπλάνη και Μίχου, όπως αναμένονταν άλλωστε, στη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβούλιου μέσω τηλεδιάσκεψης, στο θέμα που αφορούσε το αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ” και έφερε προς συζήτηση η δημοτική αρχή.

Οι παρατάξεις “Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ” (Καπλάνη), “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ” (Γιάγκα) και “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” (Καρανάσιου) καταψήφισαν την εισήγηση του δημάρχου κ. Μίχου, η οποία προέβλεπε μίσθωση του χώρου ως έχει, εργασιών σε αυτό και εκ των υστέρων νομιμοποίησης και τακτοποίησης  εκκρεμοτήτων (Καπλάνης – Γιάγκας).

Η κ. Καρανάσιου διαφώνησε με το πνεύμα της όλης χρήσης του χώρου που αποσκοπεί στο κέρδος και όχι στην προσφορά στους κατοίκους της πόλης μας.

Οι κ. κ. Καπλάνης και Γιάγκας υποστήριξαν πως συμφωνούν με την επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου, αλλά με την προϋπόθεση πως όλες οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα είναι νόμιμες και με άδειες, για να μην μπει σε περιπέτειες πάλι ο δήμος με δικαστήρια, πρόστιμα και διαμάχες, αναφέροντας μια σειρά από εκκρεμότητες που υπάρχουν αυτήν την στιγμή στο χώρο, ενώ αναφέρθηκε πως στο κτηματολόγιο ο χώρος είναι καταχωρημένος στο δημόσιο.

Ο κ. Φράγκου επίσης ανέπτυξε τη δική του επιχειρηματολογία σχετικά, η οποία όμως δεν διέφερε πολύ από τους προηγούμενους, χαρακτηρίζοντας την εισήγηση του δημάρχου “ΠΟΛΥ ΘΟΛΗ”.

Επίσης ο κ. Φράγκου ρώτησε πως είναι δυνατόν, βάση της εισήγησης, να δίνεται προθεσμία έξι μηνών στον μελλοντικό ενοικιαστή να τακτοποιήσει όλα τα θέματα και δεν το πράττει αυτό ο δήμος; Απάντηση στο έρωτημά του όμως δεν έλαβε.

Οι τόνοι “σηκώθηκαν” όταν ο δήμαρχος κ. Μίχος παίρνοντας το λόγο κατηγόρησε τον κ. Καπλάνη για ολιγωρία, πως ευθύνεται για τις ζημιές και τις λεηλασίες στο “ΠΑΝΘΕΟΝ” κατά τη θητεία του ως δήμαρχος και για μια σειρά από άλλες πράξεις του, όπως την αποδοχή του προστίμου που επιβλήθηκε στο δήμο και άλλα.

Ο κ. Καπλάνης με την σειρά του ανέφερε  ότι ο κ. Μίχος παρέδωσε ένα κλειστό Πάνθεον με τις “γνωστές τραγικές συνέπειες κοινωνικές και οικονομικές, προβλήματα με το δασαρχείο, την πολεοδομία, και με όλους τους αρμόδιους δημόσιους φορείς καθώς και την δέσμευση της φορολογικής ικανότητας του δήμου με συνέπεια την μη ομαλή χρηματοδότησή του”.

Ο κ. Μίχος πάντως δεν ήταν όμως αρκετά πειστικός  ως προς τη βεβαιότητα πως θα έχει αίσιο τέλος η νέα προσπάθειά του ανακατασκευής του αναψυκτηρίου και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Ο κ. Μίχος όμως υποστήριξε πως θα το “παλέψει”, υπογραμμίζοντας πως οι συνθήκες αυτήν την εποχή είναι ευνοϊκότερες από εκείνες του 1996, όταν πρωτοκατασκευάστηκε το “ΠΑΝΘΕΟΝ”.

Ζήτησε πάντως από τους προλαλήσαντες να δεχτούν να αποσύρουν από τα πρακτικά της συνεδρίασης,  τις πρωτολογίες  τους,  αποκλείοντας, όπως συμπεραίνουμε, με αυτόν τον τρόπο τυχόν χρήση τους, μελλοντικά από “καλοπροαίρετους”, σε βάρος της προσπάθειας του δήμου και ζήτησε να πάνε όλοι μαζί συναινετικά .

Αυτό μήπως σημαίνει πως οι κ.κ. Καπλάνης, Γιάγκας και Φράγκου είχαν δίκαιο σε όσα υποστήριξαν και οι απόψεις αυτές δεν έπρεπε να υπάρχουν καταγεγραμμένες σε επίσημα χαρτιά;

Πάντως δεν είναι δυνατόν από τη μία ο κ. Μίχος να εξαπολύει κατηγορίες και “επιθέσεις”  κατά προσώπων και από την άλλη να ζητάει συναίνεση και συνεργασία, πράγμα που επισήμανε και ο κ. Καπλάνης.

Η τακτική “του καρότου και του μαστίγιου”, δεν φαίνεται να επηρέασε πάντως τους κ.κ. Καπλάνη και Γιάγκα, οι οποίοι δέχτηκαν το βάρος των “επιθέσεων” Μίχου, κυρίως ο πρώτος και επέμεναν στην αρχική τους τοποθέτηση “ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ”.

Την προτροπή του κ. Μίχου, περί απόσυρσης των πρωτολογιών, αποδέχτηκε ο κ. Φράγκου τελικά, ενώ δεν την αποδέχτηκαν οι επικεφαλής των  παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Οι αντιπαραθέσεις πάντως ιδιαίτερα μεταξύ Μίχου και Καπλάνη και οι διαφορετικές εκτιμήσεις τους, οδήγησαν τον τ. Δήμαρχο να ζητήσει από τον κ. Μίχο να δώσει στη δημοσιότητα ολόκληρο το φάκελο που αφορά το αναψυκτήριο, για να μάθει ο λαός την αλήθεια.

Η συζήτηση του θέματος κράτησε περί τις δύο ώρες και οι συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μέσω διαδικτύου ζωντανά.

Πάντως όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση ζωντανά, τους προτρέπουμε να την δουν έστω και μαγνητοσκοπημένη για να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, επί του θέματος…