Δέκα μέρες αργότερα και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο προαύλιο του 4ου Νηπιαγωγείου – Ο παλιός τάπητας πεταμένος στο προαύλιο…

Πριν δέκα ημέρες ξεκίνησαν τα έργα για την αντικατάσταση του παλαιού επικίνδυνου συνθετικού χλοοτάπητα στο προαύλιο του 4ου Νηπιαγωγείου, με μεγάλη καθυστέρηση θα λέγαμε.

Ενώ τα σχολεία λειτουργούν από τις 13 Σεπτέμβρη, ο μήνας έχει εννιά Νοεμβρίου και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο και είναι φυσιολογικό όταν λειτουργεί το σχολείο, οι εργασίες να γίνονται τμηματικά.

Πάντως υπάρχει μια ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ υψομετρική διαφορά μεταξύ του χλοοτάπητα και του χωμάτινου μέρους του προαυλίου, περίπου δεκαπέντε εκατοστών, που όποιο νήπιο δεν προσέξει και πέσει θα χτυπήσει.

Στην μία πλευρά έχει πέσει τσιμεντάκι δημιουργώντας κάτι σαν ράμπα ώστε να μειωθεί ο παραπάνω κίνδυνος.

Η άλλη πλευρά του όμως η μεγαλύτερη, είναι επικίνδυνη. Μία πλαστική κορδέλα που τοποθετήθηκε δεν επαρκεί για την προστασία των νηπίων και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Νηπιαγωγείου προσπαθεί να εξασφαλίσει την ασφάλεια των μικρών,  όπως μας είπε μητέρα γονέας του σχολείου, με μεγάλη προσοχή και φροντίδα και το ευχαριστεί για όσα κάνει για τα παιδιά.

Εχθές τα νήπια για πρώτη μέρα, από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας “πάτησαν” όλο χαρά το νέο χλοοτάπητα, αφού όσο διαρκούσαν τα έργα τοποθέτησης του νέου χλοοτάπητα, αυλίζονταν στο πίσω μέρος του Νηπιαγωγείου σε μια σούδα κατά τα διαλλείματα.

Εχθές λοιπόν ξέδωσαν και χάρηκαν με την ψυχή τους, υπό την επίβλεψη και προσοχή των Νηπιαγωγών.

Υπάρχει βεβαίως κάτι ακόμα που οφείλουμε να σημειώσουμε και να ρωτήσουμε για τον  παλιό χλοοτάπητα, που μαζεύτηκε αλλά παραμένει εκεί.

Ο παλιός χλοοτάπητας που ξηλώθηκε, βρίσκεται πεταγμένος, με διάφορους άλλους άδειους πλαστικούς κουβάδες στο προαύλιο, εδώ και δέκα ημέρες και αναρωτιόμαστε πότε θα αξιωθεί ο δήμος να τον απομακρύνει από εκεί ελευθερώνοντας τον χώρο από αυτόν και τις βρομιές που συσσωρεύονται στο σημείο και εξ αιτίας του δεν μπορεί να γίνει σωστή καθαριότητα;

Ρωτάμε διότι μας έκανε εντύπωση εχθές το μεσημεράκι, όταν  όχημα του δήμου για απομάκρυνση αντικειμένων, ήταν με εργαζόμενους δύο τετράγωνα πιο κάτω από το Νηπιαγωγείο και μάζευε αντικείμενα από περιμαντρωμένη πρασιά κατοικίας, αντί να απομακρύνει τον παλαιό χλοοτάπητα από το νηπιαγωγείο…

Ποιος καθορίζει τις προτεραιότητες στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου;;;