Σήμερα το απόγευμα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας θα συζητηθεί το θέμα του αναψυκτήριου “ΠΑΝΘΕΟΝ” – Ασάφειες στην εισήγηση Μίχου…

Σήμερα το απόγευμα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας θα συζητηθεί το θέμα του αναψυκτήριου “ΠΑΝΘΕΟΝ”.

Ο τίτλος του θέματος αναφέρει χαρακτηριστικά: “Περί έγκρισης εκμίσθωσης του δημοτικού αναψυκτηρίου «ΠΑΝΘΕΟΝ» με σκοπό την ανακαίνιση και αξιοποίησή του ως Πολυχώρου Εστίασης και Αναψυχής”.

Η Συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα και όσοι επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν μέσω διαδικτύου.

Με την ευκαιρία δημοσιεύουμε φωτογραφίες τραβηγμένες το απόγευμα της Κυριακής 7 Νοεμβρίου, του χώρου εσωτερικά και εξωτερικά.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την εισήγηση του δημάρχου κ. Μίχου προς το δημοτικό συμβούλιο, που στάλθηκε στα μέλη του σώματος, για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία όμως περιέχει αρκετές ασάφειες, κατά την άποψή μας και αφήνει περιθώρια πολλαπλών ερμηνειών.

Διαβάζοντας την, αν καταλάβαμε σωστά,  ο δήμος ζητά κάποιον να ενοικιάσει το “ΠΑΝΘΕΟΝ” ως έχει, να κάνει εργασίες σε αυτό και να τις τακτοποιήσει – νομιμοποιήσει, όπως και τις υφιστάμενες, στη συνέχεια.

Ποια είναι όμως η  πραγματική και νομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ”; 

Εκτός της δεξαμενής, ποια άλλη κατασκευή εκεί στο βουνό είναι νόμιμη και τακτοποιημένη και δύναται να ενοικιασθεί;

Ρωτάμε επίσης πως θα γίνουν εργασίες σε ένα ακίνητο για το οποίο δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχουν θέματα που δεν έχουν τακτοποιηθεί;

Πως θα βγουν οι οικοδομικές άδειες για αυτές τις εργασίες;

Ποιος θα επενδύσει σε έναν χώρο  στον οποίον  δεν υπάρχει η βεβαιότητα νομικής τακτοποίησής του στο μέλλον;

Ερωτήματα απλά, χωρίς καμία πρόθεση εμπλοκής ή παρεμπόδισης ή πρόκλησης δυσκολιών της διαδικασίας, αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον.

“Φυσάμε το γιαούρτι διότι έχουμε καεί από το χυλό” και τα πρόστιμα που έχουμε πληρώσει σαν δήμος για το αναψυκτήριο, ακόμα δεν τα έχουμε χωνέψει…

Ας ελπίσουμε πως σε λίγες ώρες,  θα τεθούν ερωτήματα ουσιαστικά και θα δοθούν πειστικές απαντήσεις…

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΜΙΧΟΥ