Βάσω Φίλη: “Γιατί στο δικό μας σχολείο γίνεται προσπάθεια αμαύρωσης προσώπων που ανήκουν στο προηγούμενο Δ.Σ.”;

“Σε όλα τα σχολεία της Αγ. Βαρβάρας έχει ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων. Βλέπουμε στα άλλα σχολεία την ευγενή άμιλλα και τον σεβασμό ανάμεσα στους υποψήφιους και αναρωτιόμαστε γιατί στο δικό μας σχολείο γίνεται προσπάθεια αμαύρωσης προσώπων που ανήκουν στο προηγούμενο Δ.Σ.

Κλίμα εκφοβισμού και πόλωσης δημιουργεί συγκεκριμένο πρόσωπο που οδηγεί σε διχασμό τους γονείς. Νέοι σωτήρες και ψευτοεπαναστάτες παίζουν βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες των γονέων. Χρησιμοποιούν τα κατά καιρούς προβλήματα που απορρέουν από κυβερνητικές αποφάσεις για προσωπική τους ανάδειξη και να πείσουν τους γονείς ότι δήθεν δεν γίνονται ενέργειες. Δυστυχώς για εκείνον και τους υποστηρικτές του δεν ακολουθούμε τη δική του φιλοσοφία… ούτε έχουμε βλέψεις να ανέβουμε στο θρόνο της αναγνωρισιμότητας και των κέντρων αποφάσεων. Προτιμούμε να μιλάμε με έργα και όχι με λόγια.

Τόσα χρόνια γίνεται προσπάθεια να κρατηθούν οι ισορροπίες ανάμεσα σε γονείς, δασκάλους και φορείς που μπορούν να βοηθήσουν το σχολείο μας. Σύλλογος δραστήριος σημαίνει νοιάζομαι για τις ανάγκες με κόσμιο και πολιτισμένο τρόπο χωρίς τραμπουκισμούς, προσωπικές επιθέσεις και διαστρέβλωση της αλήθειας. Αυτές είναι ευτελείς και αντιδημοκρατικές τακτικές που δεν μας τιμούν. Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας προπηλακίστηκαν άτομα, ακούστηκαν φράσεις του τύπου «θα σε βάλω φυλακή», «θα ακυρώσουμε τις εκλογές και για τρίτη φορά» και άλλα πολλά που δεν έχουν γίνει γνωστά. Εν καιρώ θα έρθουν όλα στο φως.

Αγαπητοί γονείς, πραγματικά λυπούμαστε πολύ για αυτή την κατάσταση, που διαμορφώθηκε στο σχολείο μας. Ψηφίστε κατά συνείδηση και καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους.

Βάσω Φίλη

Πρόεδρος του π. Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας”