Απελπιστική είναι η κατάσταση που κυριαρχεί σε μεγάλο αριθμό κάδων απορριμμάτων στην πόλη μας…

Απελπιστική είναι η κατάσταση που κυριαρχεί σε μεγάλο αριθμό κάδων απορριμμάτων αλλά και μπλε της ανακύκλωσης, όσον αφορά το σύστημα ανοίγματος του καπακιού με το μηχανισμό του ποδιού.

Σε άλλους κάδους έχει σπάσει ο μηχανισμός. Σε άλλους δε λειτουργεί. Σε άλλους δεν υπάρχει καν!!!

‘Αλλοι κάδοι δεν έχουν καθόλου καπάκι…

Οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να  ανοίγουν τα καπάκια με το χέρι, όπου δεν λειτουργεί το σύστημα, προκειμένου να πετάξουν τα σκουπίδια τους.

Ορισμένοι συμπολίτες μας προκειμένου να μην πιάσουν το καπάκι με το χέρι τους (δικαιολογημένα) και γεμίσουν μικρόβια ή μολυνθούν, παρατάνε τις σακούλες με τα σκουπίδια κάτω στο δρόμο (κακώς), γύρω από τους κάδους.

Ο δήμος τι κάνει;

Είναι πολύ δύσκολο να βάλει έναν εργαζόμενο, να περάσει από όλους τους δρόμους της πόλης, να καταγράψει ποιοι κάδοι έχουν πρόβλημα και να στείλει στη συνέχεια συνεργείο να επισκευάσει  επί τόπου τους μηχανισμούς ή να τοποθετήσει καπάκια σε όσους δεν υπάρχουν;

Ο δήμος πρέπει να επισκευάσει το ποδοκίνητο σύστημα ανοίγματος του καπακιού το ταχύτερο δυνατόν σε αυτούς τους κάδους και να αρχίσει να αντικαθιστά τους μη επισκευάσιμους κάδους με τους καινούργιους που έχει προμηθευτεί.

Σημειώνουμε πως πρόβλημα με τους μηχανισμούς δεν έχουν μόνο οι παλιοί κάδοι, αλλά και οι αγορασθέντες από τη σημερινή δημοτική Αρχή…

Διακρίνονται άλλωστε από τα λουλουδάκια, τις μαργαρίτες και τις πεταλούδες  που είναι ζωγραφισμένες επάνω τους…