Το σύστημα πυρασφάλειας στο βουνό δεν λειτουργεί.

Το σύστημα πυρασφάλειας  που υπάρχει στο βουνό, γύρω από το δημοτικό αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ”, δεν λειτουργεί.
Αυτή τη δυσάρεστη διαπίστωση, έκανε ομάδα στελεχών της παράταξης της κ. Νίκης Σιαραμπή “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ”, που απαρτιζόταν από τον κ. Τσεκούρα Αθανάσιο και τον κ. Ανδρεόπουλο Χρήστο,  οι οποίοι επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί την περιοχή.
Ενώ η μισή Ελλάδα καίγεται και οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τις πυρκαγιές, η πόλη μας είναι ανέτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν τέτοια κατάσταση.
Η δεξαμενή του νερού άδεια, η ετοιμότητα του Δήμου ανύπαρκτη, αλλά όπως προκύπτει και από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής είναι κομμένοι οι σωλήνες που συνδέουν τη δεξαμενή νερού με τα κανονάκια.
Όπως υποστηρίχθηκε από άτομα της διοίκησης, οι δεξαμενές είναι άδειες, εξαιτίας σοβαρής βλάβης της αντλίας της γεώτρησης.
Η κυρία Σιαραμπή επικοινώνησε με το δήμαρχο κ. Καπλάνη και τον ενημέρωσε, ζητώντας εξηγήσεις για το σοβαρότατο  θέμα.

Ο κ. Καπλάνης υποστήριξε πως έχει ενημερώσει προφορικά την περιφέρεια για τη μη λειτουργία των πυροσβεστικών κρουνών, αλλά εκείνη δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα.
Το πρόβλημα όμως παραμένει και ο κίνδυνος είναι τεράστιος.
Ο δήμος οφείλει έστω και τώρα την ύστατη στιγμή να επιδιορθώσει τις βλάβες και να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο.
Φυσικά είναι αυτονόητο, πως πρέπει αυτά τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα να υπάρχουν ομάδες πυρασφάλειας από το δήμο και φυσικά να επιδιορθωθεί άμεσα η ζημιά, τονίζει η κ. Σιαραμπή.