Το εξειδικευμένο συνεργείο που ανακοινώθηκε, πότε θα έρθει, μετά τους ψεκασμούς;;;

Προχθές δημοσιεύσαμε δελτίο τύπου του δήμου σχετικά με τον ψεκασμό των πεύκων προς αντιμετώπιση των καμπιών.

Σε αυτό, ο δήμος μας ενημέρωνε πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι ψεκασμοί από εξειδικευμένο συνεργείο και επαινέσαμε την απόφαση του αυτή, διότι πέρσι μετά τον ψεκασμό από εργαζόμενους του δήμου, οι οποίοι φυσιολογικό είναι να μην έχουν εμπειρία και γνώσεις, τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικά.

Θυμίζουμε τις κάμπιες να σουλατσάρουν σε ‘Αλση, σε χώρους σχολείων, σε πεζοδρόμια και όπου υπήρχε πεύκο γενικότερα.

Δάσκαλος στο 4ο Δημοτικό σχολείο να δέχεται κάμπιες στο κεφάλι και το δήμο να καλεί αργότερα, αναγκαστικά, εξειδικευμένο ιδιωτικό συνεργείο, για να απαλλαγούν τα πεύκα στο προαύλιο του Α΄ Δημοτικού από τα κουκούλια, τα οποία στη συνέχεια δόθηκαν στην πυρά.

Αναλογιζόμενοι το τι συνέβη πέρσι, πιστέψαμε πως ο δήμος θα άλλαζε τρόπο, διαβάζοντας μάλιστα και το δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Φαντάζεστε την έκπληξή μας, όταν εχθές το πρωί στο Άλσος Δόξης συναντήσαμε το όχημα του δήμου, με το κομπρεσέρ  το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε και πέρσι (πλαϊνή  φωτογραφία) και εργαζόμενο  να ψεκάζει τα πεύκα στο χώρο.

Το εξειδικευμένο συνεργείο που ανακοινώθηκε, πότε θα έρθει με τον εξοπλισμό του, μετά τους ψεκασμούς, για να διορθώσει και τις φετινές αστοχίες που τυχόν  παρουσιαστούν, στην αποτελεσματικότητα τους και μετά την επώαση των καμπιών;;;

Εκτός κι αν εννοούσε ο δήμος με τον χαρακτηρισμό “εξειδικευμένο  συνεργείο”, ότι θα φοράει μάσκα ο εργαζόμενος και ειδική στολή, πράγμα που πέρσι δεν φορούσε, όταν ξεκίνησαν οι ψεκασμοί και ότι πλέον είναι εξειδικευμένοι εργαζόμενοί του.

Κάθε εξήγηση καλοδεχούμενη…